5 Kandidaten voor 'Groen Lintje' van GroenLinks

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-06-2012 Bij GroenLinks is het rond Wereldmilieudag traditie een Groene Lintje weg te geven. Dat doet op 15 juni 2012 Paul Smeulders, fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten in café Voltaire.  
Genomineerden zijn personen, bedrijven en/of een instelling die zich inzet voor natuur en milieu in en om de stad. De jury bestaat uit wethouder Ruud Schouten, Donald van den Akker [Oprit Duurzaamheid] en Sofie Faes (Bossche Milieugroep).

De nominaties voor 't Groene Lintje op Wereldmilieudag 2012 zijn:
1. Ton Jooren van de IVN, die kinderen uit Boschvel opleidt tot IVN-ambassadeurs.
2. Sophie Gruijters en Janneke Karremans van de buurttuin Graafse Hof in Oost, die  met de productie van groente en fruit een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl en het bewustmaken van de herkomst van ons voedsel.
3. Ben van Bennekom en Cor de Rooij van 't Heempark in Den Bosch Zuid. Het Heempark geeft een overzicht van enkele voor de Meierij karakteristieke planten en plantensoorten en hun historische waarde, die in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kunnen groeien en daar worden beschermd.
4. Theo Ritmeijer van het bedrijf Medisound heeft een machine ontworpen om zuikenhuisapparatuur [met toepassing van ultrasoontechniek] schoon te maken, wat grote besparingen op water en energie oplevert.
5. Peter Twisk, natuurillustrator en lid van de Vleermuizenvereniging, is actief om het biotoop van de vleermuis te verbeteren.