Upgraders vragen bij station aandacht voor schoon drinkwater

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2012 Op woensdagmiddag 12 september deelden Upgraders* ruim 100 waterflesjes uit aan voorbijgangers bij het Centraal Station. De actievoerende wereldverbeteraars vroegen aandacht voor het feit dat 783 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater, elementair voor een goede gezondheid.

Actie voerende Helicon-studenten voor schoon drinkwater voor iedereen. Station Den Bosch, woensdagmiddag 12 sept3mber 2012.

De studenten Wellness & Lifestyle van Helicon opleidingen verblijdden de voorbijgangers met een waterflesje dat speciaal voor deze gelegenheid ter beschikking werd gesteld door Brabant Water. Mensen kunnen thuis het flesje vullen met heerlijk kraanwater. Behalve aandacht voor 'overal schoon drinkwater' maakten de jongeren ook duidelijk dat kraanwater veel beter is dan bronwater. Het is namelijk tot 500 keer goedkoper, tot 1300 keer milieuvriendelijker en minstens zo lekker als gebotteld water.

De actie werd uitgevoerd door studenten van Helicon opleidingen in het kader van de EnEmEe-prijsvraag van de provincie Noord-Brabant. De studenten verbinden hier twee ‘groene’ projecten, in dit geval I’m a survivor en Upgraden.nu. Meer informatie over de prijsvraag leest u op www.enemee.nl.
Vrijdag 14 september 2012 is een spectaculaire Upgrade actie op de Biologische markt in de binnenstad.

*Upgraders
Upgraders zijn jongeren die laten zien dat het leuk is om positieve acties voor een betere uit te voeren. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal www.upgraden.nu wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land.
De campagne is een onderdeel van het bredere programma Consumptie Verplicht dat zich richt op jongeren in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar die met positieve energie werken aan een betere toekomst.