Groene handdrukken van Upgraders op biologische markt

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2012 Op vrijdagmiddag 14 september deelden Upgraders* groene handdrukken uit op de biologische markt. De jongeren vermomd in knaloranje pakken zetten met deze ludieke actie bewuste consumenten in het zonnetje en verleidden hen met een biologisch stuk fruit.
De MBO-studenten bedankten bezoekers van de biologische markt voor hun bewuste koopgedrag. Hiervoor gaven zij symbolisch ‘een groene handdruk’ en een biologisch stuk fruit kado. Biologische groenten en vruchten zijn niet alleen gezonder en lekkerder, de biologische teelt is ook veel minder belastend voor het milieu.

* zie noot

Actie van Upgraders[ MBO-studenten] -uitdelen groen handdrukken-  als dank voor aankopen op biologische markt.

De actie werd uitgevoerd door studenten van Helicon opleidingen in het kader van de EnEmEe-prijsvraag van de provincie Noord-Brabant. De studenten verbinden hier twee ‘groene’ projecten namelijk De groene handdruk en Upgraden.nu. Meer informatie over de prijsvraag leest u op www.enemee.nl.

*Upgraders zijn jongeren die laten zien dat het leuk is om positieve acties voor een betere wereld uit te voeren. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal www.upgraden.nu wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land.

De campagne is een onderdeel van het bredere programma Consumptie Verplicht dat zich richt op jongeren [12 t/m 25 jaar], die met positieve energie werken aan een betere wereld. COS Brabant zorgt in de provincie Brabant voor de randvoorwaarden en begeleiding en werkt daarbij samen met scholen, verenigingen en jongerenorganisaties.