Bordjes met namen van planten + dieren verwijzen naar Groene Woud

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-10-2012 Geleidelijk aan worden in de stad op kruispunten aan lantaarnpalen smalle groene bordjes bevestigd. Er staan namen van op van planten, dieren en vissen,  die voorkomen in Het Groene Woud. Dat is de driehoek gelegen tussen Den Bosch en Tilburg.
Bedenker van de verwijzingen naar de natuur is Martijn Engelbregt die vindt dat de stad best wel natuur heeft, maar dat de mensen dat nauwelijks opvalt. Engelbregt die door de Organisatie Reiziger in het Woud was gevraagd  een mentale brug te slaan  van de stad naar dat natuurgebied bedacht de 'Ontsnappingsroute'. Dat is verwijzing door middel van bordjes naar dat natuurgebied, waar de- op de bordjes vermelde- namen van tal van planten en dieren ook voorkomen.-Hierboven tweemaal de hoek Graafseweg /Grobbendoncklaan/Lagelandstraat met het bordje van de Beflijster. Dat is een soort merel, maar dan met een witte bef op de borst.
-Links: De Krabbescheer is een waterplant met tandvormige bladeren. Dit bordje staat op de hoek Rijnstraat/Geulweg nabij het Rivierenplein.

foto's © paul kriele, 18 oktober 2012.

De komende weken worden er meer bordjes in de stad aangebracht. Zie ook het overzicht van namen op de  site van www.ontsnappingsroute.nl