Den Bosch eerste met draadloos oplaadbare 12meterbus

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2013 | Gewijzigd op: 29-12-2013
Vanaf 24 april 2013 rijdt tijdens de Urgenda Regiotour de draadloze 12meter bus* langs enkele duurzame initiatieven in de provincie. Deze bus rijdt al sinds een half jaar tussen de Parade en de Pettelaar. De gemeente is daarmee één van de eerste ter wereld. 
*Draadloos
Innovatief aan de bus is, dat hij bij de halte snel en draadloos vanuit het wegdek wordt bijgeladen. Dit gebeurt tijdens het in- en uitstappen. Ook andere landen zoals Duitsland, Canada en België zijn bezig met dergelijke proeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van Bossche ervaringen.
 De test is mede mogelijk gemaakt door de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant en bijdragen van industriële partners als Bluekens, Enexis, Heijmans en Conductix-Wamfpler.

Urgenda Regiotour
Urgenda is een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren wil de organisatie Nederland sneller duurzaam maken. Urgenda toert van 23 t/m 26 april door de provincie Noord-Brabant. Kijk ook op www.urgenda.nl .