's-Hertogenbosch wint E-Award voor elektrisch rijden

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2013 | Gewijzigd op: 30-05-2013
’s-Hertogenbosch heeft de E-Award voor elektrisch rijden gewonnen, omdat zij de meeste vorderingen maakte met de introductie van elektrisch rijden. De prijs is ingesteld door Natuur & Milieu, Stichting e-laad, het Formule E-team en het ministerie van Economische Zaken. 
’s-Hertogenbosch belandde twee maanden geleden, samen met acht andere gemeenten, op een shortlist. Er waren nog 51 andere inschrijvers:  o.a. Amsterdam, Enschede, Hoorn, Rotterdam, Texel, Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad.

 
Wethouder Ruud Schouten voor o.a.milieu.

foto © paul kriele, 18 april 2012.

“Ik ben ontzettend trots op deze erkenning”, meldt wethouder van milieu Ruud Schouten. “We maken onze ambitie op milieugebied hiermee zichtbaar en concreet. Als gemeente gaan we vooral voor de ‘plussen’ bij elektrisch vervoer. Dat betekent inzetten op: elektrisch plus openbaar vervoer, elektrisch plus autodelen, elektrisch plus taxivervoer enzovoort.,' aldus Schouten. 

Inzet op elektrisch rijden in ‘s-Hertogenbosch
De gemeente heeft verschillende dingen gedaan om de E-Award te verdienen. Zo zijn er in de gemeente ruim 70 publiekelijk toegankelijke elektrische oplaadpunten. In het project ‘Paleiskwartier Elektrisch’ maken bedrijven samen gebruik van 10 elektrische auto’s.
Er rijden stadsbussen op stroom in de stad. In 2012 is een elektrische bus in gebruik genomen die bij de bushalte draadloos bijlaadt.
Meer info www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/milieu en op  site van Natuur en Milieu