Groen Lintje voor Ben van Bennekom van Heempark

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2013 GroenLinks heeft het jaarlijkse Groene Lintje uitgereikt aan Ben van Bennekom de Heempark´beheerder´ en motor achter diverse daarbij passende activiteiten. Dat lintje is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of organisatie die zich positief heeft ingezet voor groen en/of het milieu in de stad. Dit keer waren er een zestal genomineerden, waaruit volgens de jury Ben van Bennekom het lintje het meest verdiende. Dat gebeurde bij een samenzijn in lunchcafé "In de Roos".

 Ben van Bennekom ontving het ´Groene Lintje 2013´ vanwege zijn inzet voor het Heempark.
 

Ben is een gepensioneerde biologieleraar, die een aantal jaren geleden de heropbouw van het Heempark op zich heeft genomen. Dit doet hij met een enorme inzet. Hij stuurt een groep vrijwilligers aan die iedere donderdag in het park bezig is. Daarnaast geeft hij ook rondleidingen en maakt het maandverslag. Kortom, hij is iedere dag met het park bezig

Juryrapport:
-Oscar de Groot heeft met zijn talent voor tuinieren een prachtige tuin aangelegd bij de Zusters van Orthenpoort.
-Ben van Bennekom is de  animator van het Heempark, waar hij meerdere dagen per week verschillende planten en insecten vertroetelt waardoor hij vele soorten voor uitsterven behoedt.
-Monique Dongelmans Naast dat de jury haar mooie winkel waardeert, waardeert zij ook vooral aan Monique de kennis die zij heeft verspreidt, waardoor steeds meer mensen enthousiast raken over duurzaamheid en een gezonde levenswijze. En passant zet zij onder startende ondernemers een netwewrk op.
-Arie Bijl De jury waardeert al zijn bezigheden, maar zijn vooral ook enthousiast over de verbindende rol die Arie zo moeiteloos vervult. Ondanks al zijn talenten en successen is deze man niet naast zijn schoenen gaan lopen. 
Arie is een super lieve en goeie man die bruggen slaat tussen jong en oud. Hij geeft graag studenten een kans om verder te komen.
-Derek Kuiper Je kunt het aan Derek overlaten om de imkerwereld weer op de kaart te zetten. De jury was erg enthousiast over de bijenhouderij bij de Oosterplas, die met passie en inzet tot stand is gekomen. 
Bovendien is Derek een succesvol imker die al twee verschillende soorten honing heeft weten te slingeren. Daaruit is ondermeer het merk ‘De Bossche binnenstadshoning’ voortgekomen.
-‘De slimme buurt’ van Chris Kleijzen en Jos Derks: is een project dat gestart is in meerdere wijken. waaronder Hintham. Daar is het verduurzamen een succes. 
Terug naar boven