Huurders van wooncorporaties beginnen besparingswedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2013 | Gewijzigd op: 07-01-2020
 Bossche huurders van drie corporaties, te weten De Kleine Mererij,  Brabant Wonen en Zayaz starten dit najaar met een besparingswedstrijd op energie genaamd de Energy Batle.  Drie teams van tien huurders proberen in vier weken tijd zoveel mogelijk energie te besparen en daarmee de beste van Nederland te worden.
Het eerste team, bestaande uit huurders van Zayaz, start op 10 oktober. De wedstrijd wordt gecoördineerd door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De deelnemers aan de Energy Battle krijgen een energiemonitor [Wattcher]  in huis, waarmee ze inzicht in hun elektraverbruik krijgen. Daarnaast ontvangen de deelnemers tips en opdrachten om hun enerieverbruik te verminderen.
Op https://www.energievergelijk.nl/onderwerpen/101-tips-energie-besparen is  een actueel overzicht van de standen van alle teams te zien. 

Team Zayaz geeft het stokje op 18 november over aan team BrabantWonen. Team Kleine Meierij start vervolgens op 6 januari 2014. Naast de competitie tussen de drie corporaties, strijden de huurders ook samen voor ’s-Hertogenbosch tegen tien andere gemeenten. Op 25 februari 2014 maakt het Klimaatverbond de winnaar bekend tijdens een feestelijke prijsuitreiking.