Zes Bossche pleisterplaatsen vragen geld voor realisatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-01-2014 De gemeente vraagt de provincie om ruim  € 10 miljoen voor een aantal groene projecten: zes pleisterplaatsen onder de naam ‘De Bossche Buitens’. Op deze plekken kunnen mensen genieten van natuur, eten, spelen, cultuurhistorie en kunst. De Bossche Buitens verbinden de stad op verrassende wijze met het landschapspark Het Groene Woud.
Woensdagmiddag  29 januari 2014 werd door alle partners in het Bestuurscentrum een handtekening gezet onder de aanvraag. Vervolgens gaven zij een toelichting op de plannen.

De Bossche Buitens is het resultaat van een bundeling van krachten: Fitt-Outdoor, stichting Buurtschap De Ruiting, De Jofrahoeve, Landgoed De Denneboom, Brabants Landschap en de stichting Oude Aadal.

Wandelen in de bomen
Fitt-Outdoor ontwikkelt de ‘Groene Woud Reus’ bij de IJzeren Man in Vught. Het is een spectaculair wandelpad, hoog in de bomen. Er komt een bezoekerscentrum en een groen transferium dat verbonden wordt met het recreatief routenetwerk. Brabants Landschap ontwikkelt het ‘Museaal Landschap rondom Out Herlaer’. Kunst en cultuur zijn de verbindende factor tussen ’s-Hertogenbosch en deze bijzondere pleisterplaats.
Stadsboerderij
In het Kanaalpark bij Rosmalen komt de ‘Stadsboerderij Eygentijds’. De bestaande boerderij en het erf krijgen een heuse opknapbeurt.