Cubusgala met tenor Safina rond 20-jarig bestaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2008 | Gewijzigd op: 21-10-2008
Op vrijdag 21 november 2008 houdt Cubus een gala voor haar leden met een optreden van de Italiaanse tenor Alessandro Safina. Zaterdag de 22ste is er een uitvoering voor het publiek.

Dit gala vindt plaats rond het 20-jarig bestaan van deze Stichting Cultuur en Bedrijfsleven. Die werd opgericht op initiatief van wijlen theaterdirecteur Tom Odems naar voorbeeld van de Engelse sociëteit The Old Vic. Daar worden in een stijlvolle omgeving de gasten onthaald in een combinatie van ‘entertainment & wine’.

Odems zei daarover eerder tegenover Bastion Oranje: ‘Mijn opzet was een club te vormen waar ik [als theaterdirecteur] kon aankloppen voor acties en/of bijzondere gelegenheden.' Daarmee duidde Odems op –nieuwe –faciliteiten voor de schouwbrug.

In tweede instantie kwam de idee van ontmoetingen van bedrijfsdirecteuren in een culturele ambiance in beeld. En in een derde fase is er dankzij Marcel van der Linden, dat culinaire element aan toegevoegd.
De mannen van het eerste uur waren de leden van de werkgroep: Frits Bekker, Jes van Rixtel, Wim Claessen en Wim van Drunen.
Naast het eerder genoemd concert van Safina treedt in een tent op de Parade zaterdag 22 november 2008 de Koninklijke Harmonie op. De tent is door Cubus opgezet als een [netwerk-]locatie voor haar leden.