Carnaval 2009: Sluiting De Oetel/opening La Mère

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2008 | Gewijzigd op: 06-03-2014
Hierboven: Verwersstraat 102, voorheen antiek Broes dat een andere bestemming krijgt.
Rechtsboven: de Oetel heeft zijn langste tijd gehad en stopt-naar verwacht -met carnaval 2009.
Rechts: Kapper Maik op Snellestraat 19, dat ook een pandje is van Henny Adriaans.
foto's © paul kriele, 21 oktober [boven links] en 7 juli [boven r.] en 22 oktober 2008 [rechts].
 

Henny Forger-Adriaans, beter bekend als Ma Oetel verwacht met carnaval 2009 –een jaar later dan ze feitelijk had gepland - met de nieuwe zaak op Torenstraat 11-13 te kunnen gaan draaien. Een officiële opening van La Mère volgt pas later als ook de bovenverdieping helemaal klaar is. De carnavalsopening betekent het gelijk oversteken met de Oetel op Verwersstraat 87. Daarop rust tot dan nog een harde horecavergunning die overgaat naar Torenstraat 11-13. Na bijna 20 jaar komt er dan een eind aan onderling overleg tussen de gemeente en eigenaresse Henny Forger-Adriaans en aan de overlast, waarover enkele buren in de Verwersstraat jaren hebben geklaagd.

Torenstraat 11-13 voorheen Gauchos daarvoor Falstaff en laatstelijk Onasis. Vanaf  carnaval 2009 wordt het La Mère. Adriaans bezit ook nog de twee horecazaken opTorenstraat 14b en 16 De Saeck en Gompie.

foto's © paul kriele, 21 oktober 2008.

Adriaans wil Torenstraat 11-13, voorheen Gauchos en Onasis en ooit begonnen als Falstaff, als dagcafé en als nachtzaak [4.00 uur] laten draaien. Dat de vergunning voor de definitieve verbouwing zo lang uitbleef komt door de procedure van 8 maanden om een harde horecavergunning te verkrijgen. Daaraan gekoppeld zit natuurlijk de verbouwing.
Adriaans wil voor die zaak persee een nachtvergunning. Binnenkort wordt de trap die  prominent midden in de zaak staat, naar de zijkant verplaatst. Ook de afwerking van het interieur moet voor carnaval rond zijn.
Verwersstraat 87, het pand van de Oetel [beneden en boven etages] houdt Henny Adriaans in de verhuur aan, evenals de antiekwinkel aan de overkant [voorheen Broes], waarvan de etages zijn verkocht.

De Vlaaienwinkel op Hinthamerstraat 93, waarboven Vivian Adriaans een appartement  heeft gekocht.
foto's © paul kriele, 21 oktober 2008.
Hinthamerstraat 87, dat voorheen Caïro en tegenwoordig Mama's Eeterij heet en door Noor Adriaans wordt geëxploiteerd.

Onroerend goed:Henny Adriaans bezit verder nog een bovenetage aan de Van der Does de Willelboissingel, een woonhuis op de Parklaan, de nieuwe broodjes annex shoarmazaak ‘Mama’s Eeterij’‘ op Hinthamerstraat 87, die door dochter Noor wordt geëxploiteerd. De etages boven de vlaaienwinkel op Hinthamerstraat 93 zijn verkocht aan dochter Vivian die daar gaat wonen.
De panden van Gompie en de Saeck op Torenstraat op 14b en 16 ,  zijn van Nolly Manders.
Tot het onroerend goed van Adriaans behoren verder:
het kleine kapperswinkeltje Maike op Snellestraat 19
Torenstraat 6, dat verhuurd is als cafetaria St. Janneke 
de eerder genoemde panden Torenstraat 11-13, waar ze ook een appartement op de tweede etage heeft gekocht. Kadastraal behoren de overige appartementen op dit perceel tot de individuele particulieren die verenigd zijn in een VVE [Vereniging van Eigenaren].
Het rijtje onroerend goed sluit met : Verwersstraat 87 en de er tegenover gelegen winkel [voorheen antiquair Broes] op nummer 102. Dat pand krijgt binnenkort een ‘leuke bestemming,’ aldus Adriaans.
Tot slot Café Bartje [voorheen de Bronx] op Postelstraat 37 werd in de loop van dit jaar verkocht.

Met kerstmis hopen Henny en haar man Leon Forger definitief naar de Zuidwal te kunnen verhuizen en komt Verwersstraat 87 ook boven leeg voor de verhuur. Op de Zuidwal is haar huurappartement eindelijk na jaren geheel naar eigen sfeer en smaak aangepast.Terug naar boven