Orthenstraat: Oude gevel Rancho Bravo op nr. 53 teruggekeerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2014 | Gewijzigd op: 30-07-2014
De verbouwing heeft wel wat maandjes geduurd, maar intussen is van Orthenstraat 53, waar restaurant Rancho Bravo is gevestigd, de gevel uit de jaren 50/60 van de vorige eeuw teruggekeerd. Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft de flinke klus geklaard. 
In het aanpalende pand op nummer 55 [Chinees restaurant Fat Kee] wordt het  karwei nog voortgezet. Ook daar keert de oorspronkelijke gevel terug.

 Hierboven de situatie tijdens de verbouwing en rechts wanneer de klus op nummer 53 is geklaard. Van Orthenstraat nummer 53, met restaurant Rancho Bravo, is de verbouwing achter de rug.
foto's © paul kriele, 25 februari [l.] en 27 juli 2014.

Nummer 53 stond 60 jaar geleden bekend als de meubelzaak Sluijter. Wijlen Thijs Sluiter, die toen een bekend BVV-speler was, zette daar de zaak van zijn ouders, die kort na de oorlog aan de overkant [toenmalige nrs. 66-68] waren begonnen voort. Op de nummers 53 en 59 dijdde van liever lee de nering van meubels en woningtextiel uit. 

Nummer 55, daar was Chinees restaurant Fat Kee gevestigd. Eigenaresse vertelt dat haar zaakwaarnemer potseling met de Noorderzon was vertrokken. 'Hij heeft hier een goed lopende de zaak verprutst. Bovendien liet hij ook nog een flinke huurschuld achter zich.'