Symbolisch huwelijk tussen creatieve ondernemers Orthenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2014 | Gewijzigd op: 09-10-2014
 Vrijdagmiddag 22 augustus 2014 is op het bordes van het stadhuis het huwelijk tussen twee ondernemingen uit de Orthenstraat gesloten: van PUIK! en Bink&Lola, beiden vintagewinkels.
Marjolein Volwerk en Mark Bullens van Bink&Lola en Karim Fatih van PUIK! trokken per bakfiets naar het stadhuis, waar de 'ambtenaar van de burgerlijke stand' de ceremonie voltrok.

De ondernemers uit de Orthenstraat in
een bakfiets onderweg naar het stadhuis..
Het bruidspaar [..] na de voltrekking van het huwelijk bij een kermisattractie. vlnr Karim Fatih, Marjolein Volwerk en Marc Bullens.

Eertijds was Karim de overbuurman van Bink&Lola, maar vanwege een tijdelijk huurcontract dat verliep, waren Bink&Lola op zoek naar een nieuwe ruimte. Karim van PUIK! vond het jammer om Bink&Lola te zien vertrekken uit de Orthenstraat en bood hen onderdak aan in zijn winkel op nummer 41. ‘Beter met tweeën en het is gezelliger,’ aldus Marjolein. ‘Met gebundelde kracht ontstaat sneller draagkracht voor nieuwe ideeën.’

-Boven Orthenstraat 41 met de vintagewinkel Puik van Karim Fatih en rechts het winkeltje Bink&Lola van Marjolein Volwerk.
-Rechts: Orthenstraat Zeezicht op Orthenstraat 47E
.

foto's © paul kriele, 23 augustus 2014 [boven].

Dat bleek al direct met het nieuwe project ‘Zeezicht’. Even verderop, op nummer 47E, hebben zij namelijk een ontmoetingsruimte gecreëerd waar iedereen overdag terecht kan voor een kop koffie en een punt zelfgebakken taart. Ook is er wifi zodat men er kan crashen met de laptop. In de avonduren is de ruimte te huur voor wie een cursus, bijeenkomst, vergadering of presentatie wil organiseren. De ruimte is sfeervol ingericht met items van PUIK! en Bink&Lola en deze items zijn natuurlijk ook te koop. Met de slogan: ‘Zeezicht, de gezelligste huiskamer van Denbosch’, proberen zij een laagdrempelige plek te creëren waar jong en oud welkom is.

Voor ieder die de ontwikkelingen van ‘Zeezicht’ wil volgen is er een Facebookpagina:


Terug naar boven