PUIK: Slim systeem van eigentijdse winkelverkoop

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2015 | Gewijzigd op: 25-03-2015
De ondernemer achter Puik, Karim Fatih bedenkt telkens nieuwe manieren om met zijn 'producten...' op de markt te verschijnen. Zijn nostalgische winkel in de Orthenstraat met hippe vintage artikelen en tweede hands spul
biedt nu aan particulieren en handelaren de mogelijkheid hun waar [wat dat ook is] in consignatie af te geven. Wordt het verkocht: oké. Blijft het te lang liggen dan kan de aanbieder het gewoon weer terug nemen.  

Rechts: De winkelpui van PUIK op Orthenstraat 41.Karim Fatih, een ondernemende ondernemer,
die ook 'op consignatie- verkoop is begonnen.


foto's © paul kriele,  27 januari en, 23 augustus 2014.
 

De achtergrond van Fatihs opzet is dat eregelmatig items (vaak uit woningontruimingen) worden aangeboden die qua inkoopprijs boven het niveau lvan PUIK iggen, of te uitgesproken zijn dat er te veel risico gelopen kan worden.
Een artikel/item dat niet helemaal in het inkoopbeleid past krijgt de optie om op tijdelijke basis in de zaak  te verkopen, tegen een relatief laag omzetdeel en onder een vooraf afgesproken periode. Dat heet bij PUIK "consignatie verkoop".
Mocht dat onverhoopt niet lukken, keert het item gewoon weer terug naar de eigenaar! Zie het als een fysiek alternatief voor marktplaats, op een basis van "no cure, no pay"! Iedereen kan zich bij ons melden voor informatie, of voor een specifiek voorstel.