Orthenstraat : Zara, kapperszaak & yoghurtzaak in panden Groenewoud

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2015 | Gewijzigd op: 04-11-2015
Het van 2  oktober 2015 geactualiseerd bericht  4 november 2015:
Orthenstraat: Komst van exklusieve -trendy- kapperszaak op nr. 9,  het luxe Zara Home op nummer 1-3 [voorheen Pepernotenfabriek] en Yogurt Barn op de nrs. 5 en 7.

De panden op Orthenstraat 1-3, 5 -7 en 9 doen het redelijk goed.  Deze serie nam Groenewoud in  één koop van de bank Van Lanschot over en verhuurde de zijde Hooge Steenweg  23-25, gelegen rechts van de Ruissche Poort, terug aan de bank. Winkeleenheden [Orthenstraat] en kantoren in plan Gertru exploiteert Groenewoud zelf.Het rijtje panden dat Groenewoud van Van Lanschot kocht. Het 3e pand van links wordt een Yoghurtzaak en rechts daarnaast ging al als de pepernotenfabriek open
.

foto © paul kriele, 21 oktober 2015.

-Pand 1-3  is een maand geleden tijdelijk verhuurd aan de Pepernotenfabriek. 
Zie bericht  Pepernotenfabriek op Orthenstraat 1-3  dd. 2 oktober 2015 . Dat duurt tot 1 januari 2016. Dan zou er Zara home er intrekken met een zaak in luxere  huishoudelijke artikelen en luxe woonaccessoires.  Eerder haakte Zara af maar hapt  nu dan toch toe.

-Eind januari 2016 gaat op de nummers 5 en 7 [op foto 2e en 3e pand van links] Yoghurt Barn open. Dat is een filiaal van het in Utrecht gestartte Yoghurt Barn. Dat verkoopt een uitgebreide range van biologische  yoghurts en serveert ook een ontbijt . Na Amsterdam en Haarlem is volgend jaar Den Bosch aan de beurt.

-Op nummer 9, het pand met de trapgevel dat gelegen is tussen  het Eerste en Tweede  Straatje van Best[op de foto het eerste pand van links] komt de trendy kapperszaak waarvan vergelijkbare zaken ook al  Amsterdam [Barbershop Amsterdam] en in Rotterdam [ New York Barbershop] actief zijn.