Verlichtingszaak van Koek in renovatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2006 Momenteel verkeert de verlichtingszaak van Leo Koek op Orthenstraat 10-12/Visstraat in een verbouwingsfase. De gevel blijft zoals vanouds, maar  he tinterieur wordt gerenoveerd.

De zaak van Leo Koek in de Visstraat, die moderne verlichting toonde en opvallende objecten, zoals een fontein in de etalage zette, is het voorbeeld voor de renovatie van de gehele winkel.

foto's © paul kriele, 20 en 23 augustus 2006.
Léon Koek zegt dat het na 20 jaar, bezien vanaf de verhuizing van de Vughterstraat 54 [Biggles] naar de Orthenstraat, de zaak nodig aan een verbouwing toe was.
 
 
Léon Koek licht toe dat na een periode van 20 jaar, bezien vanaf de verhuizing van de Vughterstraat 54 [Biggles] naar de Orthenstraat, de zaak nodig toe was aan een verbouwing.
Koek Verlichting heeft zich niet alleen op het terrein van lichtadvies begeven, maar ook de trend is meer naar een modern verlichting omgebogen. Dat wil niet zeggen dat de luxe, klassieke lampen uit de collectie zijn verdwenen.Maar met deze verbouwing verandert ook de subnaam van de zaak in Koek licht en advies'
Het interieur omvat een lichtstudio voor praktische adviezen en een strak, modern opgezette lichtcollectie. Op de eerste etage en in de daartoe omgebouwde gewelfkelders komen de klassieke lampen, armaturen. Uitgangspunt voor deze aanpak was de zaak in de Visstraat op welk concept is voortgeborduurd, aldus Léon, wiens andere twee broers ook zakelijk actief zijn in de verlichting [Heemstede en Eindhoven]. 

De medewerkers van Marechal die de technische kant van de verbouwing, die olv staat van architect Hans Muller, verrichten.
het interieur van Koek Verlichting, dat al stevig wordt aangepakt.
foto's © paul kriele, 22 augustus 2006.

Koek begon '60 jaar geleden op de hoek Fonteinplein/Ridderstraat en verhuisde vervolgens in de jaren zestig naar de Vughterstraat [Biggles] en in 1986 naar de Orthenstraat. Met dit relaas noemt Léon Koek nog een argument voor de metamorfose van de zaak: het 70-jarig bestaan.
De heropening van de nieuwe winkel die olv architect Hans Muller is aangepakt, staat gepland voor zaterdag 2 september 2006.

Terug naar boven