Herinrichting woonwagenkamp de Moerputten voltooid

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2008 | Gewijzigd op: 24-10-2008
Bewoners onder wie Elly van Oorschot  [paars/blauwe setje] die als eerste de sleutel van een nieuwe woning ontving  en wethouder Elly de Jonge [bruine jas en rode das], die lekkers aansnijdt en uitdeelt bij gelegenheid van de start van de renovatie Woonwijk de Moerputten.
Op de bovenste foto's ook Pupke Burg [licht trainingspak] en fotograaf Peer Reede.
foto's © paul kriele, 2 december 2004.

De plek waar een overdaad aan woonwagens en erven met bedrijfjes was gegroeid, kreeg een nieuwe infrastructuur met groen en facilitaire ruimten, zoals sanitaire voorzieningen en een buurthuis. De hoofdaannemer en projectleider was Nijbod en de onderaannemer Van Rijswijk uit Eindhoven.
De wijk telt nu 350 inwoners en is daarmee gegroeid [een van de voorwaarden van de bewoners] van 65 staanplaatsen naar 80 woningen. De bewoners zijn aangesproken op hun plichten en rechten en er is ook een team belast met de –sociale - zorg voor de wijk
Dat project, dat dateert uit de tijd van burgemeester Don Burgers, die tal van toezeggingen deed, en door de wethouders Jetty Eugster en Elly de Jonge[1e sleutel, december 2004] werd overgenomen, heeft een lange en trubbelige voorgeschiedenis doorgemaakt. Beide wethouders erfden de klus van Eveline van Onck [Groen Links], die na demonstraties voor het stadhuis, zich eerst als raadslid én daarop als wethouder sterk maakte voor behoud en opknappen van het kamp.
In februari 2009 wordt de oplevering nog eens overgedaan tezamen met een delegatie van het ministerie van VROM.


Overzicht van de bebouwing -nog in december 2004 - van Wolfsmelkstraat [rechtsonder],  Draadhuisplein [rechtsboven]
en  voorbeeld van een schuurtje.

foto's © paul kriele, 2 december 2004.

Terug naar boven