Uitreiking Swaneprijs aan Rob van de Laar

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2006 | Gewijzigd op: 16-02-2020
Op woensdag 11 oktober 2006 is aan Rob van de Laar de aan hem in juni 2006 toegekende Albert Swaneprijs uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een ceremonie in het stadhuis door Coen Free bestuurslid van de stichting Albert Swane. mr. Swane is de voormalige secretaris/penningmeester van de Vereniging Sociëteit Casino, naar wie de prijs uit eerbetoon wordt genoemd.
 
................... ...
De gedecoreerde en de bijbehorende oorkonde van de Albert Swaneprijs voor Rob van de Laar. foto's ©gerard monté, 14 oktober 2006.

De 52-jarige Van de Laar, in het dagelijks leven Hoofd Externe Dienstverlening van het Stadsarchief, ontving de erkenning vanwege zijn onderzoeken naar de Bossche cultuur mbt carnaval [publicaties en lezingen], redacteurschap [Blurb en Bossche Bladen], zijn inzet voor de tot stand koming van de bouwhal en het Oeteldonks Geminte Muzejum, de integratie van de OC en ‘de Federatie’, zijn bestuursfuncties: voorzitter BLOS, minster-president van de Oeteldonks Club [vanaf 1993] en voorzitter Lions, diens activiteit rond de Week van de Geschiedenis en de Open Monumentendag, het docentschap van Boschlogie en diens onderzoek en de medewerking rond de site en het Art Center van Jeroen Bosch.

Bij de uitreiking verwees Van de Laar naar collegae en vrienden die hem bij dat onderzoek zijn voor geweest en een ondersteuning waren.