Overname bakker Van Haren door Van Schijndel

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2005 | Gewijzigd op: 30-10-2008
Hinthamerstraat 89.
De reclames voor worstenboord aan de gevel van Bakker Van Haren. Deze bakkerij is een tussenpost voor de stadsgidsen die rondleidingen verzorgen. Dat komt door het tegeltableau-interieur.

-foto © gerard monté, 23 december 2002.
In juli 2005 beëindigde  Bert en Tonnie van Haren- na 32 jaar bakkersvak- hun ambacht op Hinthamerestraat 89.
Zij droegen de zaak met zijn keurrijke tegeltableaus en glazen vittines over aan Daniël van Schijndel. 
In 2004 vierden Bert en Tonnie nog het 40-jarig jubileum van de zaak.
Daniël van Schijndel is al vanaf 1998 medewerker in de bakkerij.

Brabantse Monumentenprijs  19 oktober 2007.
In oktober 2007 ontving Bakker Van Schijndel voor zijn pui de Brabantse Monumentenprijs.-foto's © gerard monté, 19 oktober 2007.  De bronzen plaquette, die Deborah van Schijndel toont [l]  en die behoort bij de Monumentenprijs 2007.
foto © gerard monté, 20 oktober 2007.

Het pand Hinthamerstraat 89 van Bakker van Schijndel, voorheen bakker Van Haren, kreeg gisteren de Monumentenprijs toegekend. Met name de tegeltableaus vielen in de smaak bij de jury, die zoals van de week gemeld, in Brabant jaarlijks panden om een detail van hun historische uitstraling beoordeelt. Bakker Daniël van Schijndel ontving 1800 euro en een bronzen plaquette ‘Monumentenprijs 2007’.Sedert 1883 is het pand dat in de VVV-route is opgenomen, een bakkerij. In de jaren 60-70-80 stond de zaak onder leiding van de familie Kuenen en vanaf 1972 werd Bert van Haren de personificatie van de bakkerij. In 2005 nam het echtpaar Van Schijndel de zaak over.

14e eeuwse muurresten

Jos van der Vaart bracht in de jaren 90 deze omgeving in kaart en ontdekte eeuwen oude verbanden. In de achtergevel van het pand, dat eigendom is van Drijvers, bevinden zich nog 14e eeuwse muurresten.
Met name in Den Bosch bevinden zich in meerdere panden nog kostbare tegeltableaus. Bekend waren de winkels van De Gruyter, onder meer op de Hooge Steenweg, de Graafseweg, Citadellaan en Hinthamerstraat. Van Hinthamerstraat 31 zitten de tableaus nog achter de winkeldecors en Joep van Rooy [pand Invito] bezit de tableaus van De Gruyter op Hooge Steenweg 8 dat later AFJansen werd en Miss Etam is. Juist om die tableaus kregen hier en daar in het land deze winkels hun interieur terug. 
Bakker Van Haren verbouwt   24 oktober 2005.
Nieuwe vloer ‘Bakker Van Haren’: Momenteel wordt de vloer van de bakkerswinkel van bakker Van Haren in de Hinthamerstraat vernieuwd. Over de oude tegels komt een praktische pvc-vloer. Dat is ivm de hygiëne en om de mileuregels van de Keuringsdienst voor te zijn. De zaak werd per 1 juli 2005 overgenomen door Daniël van Schijndel en zijn vrouw Deborah. Daniël werkt al vanaf 1995 in de bakkerij, en leerde er het bakkersvak. Eerder vergrootte Daniël al het assortiment broodsoorten. "

Bakker Bert van Haren overgenomen  4 juli 2005
BakkerijBert van Haren op Hinthamerstraat 89 is per 1 juli 2005 overgenomen door Daniël van Schijndel en zijn vrouw Deborah. Daniël werkt al vanaf 1995 in de bakkerij, eerst als zaterdaghulp en nog onder zijn studie voor het bakkersvak als bakker. Toen hij zich eenmaal als ambachtelijk bakker bekwaamd had, keam hij bij Bert van Haren, die wel iets in deze jonge bakker zag, in dienst. 
Het is aan de creativiteit van Daniël te danken dat er tientallen broodsoorten in het assortiment zijn bijgekomen. 
Bossche Koek Bert van Haren heeft een paar jaar geleden [2001] mede met Sylvana en Gieljan de Backer de Bossche koek nieuw leven ingeblazen. Dat gebeurde toen 4-jarige Jules de Backer het al oude recept bij een verbouwing achter het behang te voorschijn toverde [!] .. .

Bert vanHaren is vanaf dat moment ook de Echte Bossche Koek gaan verkopen.
Inmiddels is gebleken dat bij uitzondering zowel bakker Bert van Haren als Italiëpunt de vlaggen mogen laten hangen.
Eind aan naam Van Haren 28 juni 2006.
Het echtpaar Van Schijndel maakte bekend dat de naam Van Haren defintief vervalt. Voortaan zal de zaak worden geafficheerd als Bakkerij Van Schijndel.
Bakker Bert van Haren  gaat tegen weghalen vlaggen procederen - [5 mei 2004]
De gemeente is scherp waar het om gevelreclame gaat en uitstallingen op de stoep. Maar dit keer is het geen reclame maar de nationale driekleur.. Zowel Bakker Bert van Haren als Pim van Leeuwen van het Eurohotel, beiden in de Hinthamerstraat, sieren hun gevel op met de Brabantse en nationale vlaggen.


Terug naar boven