Langere celstraf voor ‘coronahoester’

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2020 | Gewijzigd op: 22-04-2020

De 28-jarige verdachte Walter K., die op  25 maart j.l. voor het Bossche gerechtshof tot 10 weken cel  wegens het opzettelijk in het gezicht hoesten van mensen en het bespugen van een agent, werd veroordeeld, kreeg maandag 20 april 2020 in hoger beroep van de politierechter 14 weken en € 384 schadevergoeding aan de agent te betalen, aan zijn broek. Het incident speelde zich op 15 maart j.l. af voor de Coffeeshop Meetpoint in de Hinthamerstraat hoek Louwsche Poort. Daar stond al een file van klanten. 
In die file van wachtende mensen hoestte de man mensen in het gezicht terwijl hij riep dat hij corona had. Uit camerabeelden bleek dat de verdachte zich hevig verzette bij zijn arrestatie en meerdere keren overdreven hard hoestte in de richting van de agenten. Ook zou hij de agent die hem betrapte hebben geschopt.
Hij stak zijn middelvinger naar hen op en sloeg naar de agenten terwijl hij opnieuw riep dat hij besmet was met corona.
Nadat de man was gevlucht naar het Inloopschip ontstond daar wederom een dreigend tafereel.  De man bleek moeilijk in de boeien te slaan en verzette zich hevig. Daar en onderweg naar het bureau kreeg een agent wederom klappen. 
Het is niet voor het eerst dat de man in aanraking kwam met justitie. Het gerechtshof legde een hogere straf op dan de politierechter omdat het hof een signaal wil afgeven aan de man en aan de samenleving: het gedrag van de man is in deze tijd volledig onacceptabel.