Dtv: Geweldsfilmpje over arrestatie van vader en twee zoons

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2020 | Gewijzigd op: 25-04-2020
Op Dtv iseen filmpje te zien waarop nog al fel te keer wordt gegaan,  zowel van de kant van de familie aan de Oude Vlijmenseweg als aan de kant van de politie waarvan een agent tegen de grond wordt gegooid Geweldsfilmpje


  Op de beelden is een geweldsincident te zien tussen de politie en leden van een Bossche familie.
De politie was donderdagmiddag 23 april 2020 [tegen 13.00 uur] naar de woning gegaan voor een controle over een al of niet de aanwezige hennepkwekerij. Achteraf bleek dat er geen drugs aanwezig waren.

De politie geeft toe dat het er nogal geweldadig aan toe is gegaan en onderzoekt wat er precies is gebeurd. Aanvullend zegt zij dat het filmpje slechts een deel van het incident toont.
Eerder was er al in de woning het een en ander gebeurd. Omdat de bewoonster niet op een verzoek in ging  om anderhalve meter afstand te bewaren, viel zij door een duw van een agent op de grond. Daarop begonnen de zoons de agent te bedreigen wat uiteindelijk tot hun arrestatie leidde en zij 'stevig naar de politieauto werden geleid'. Op de film is goed het tumult en het geschreeuw te horen. Ook de scheldende vader toonde zich agressief en bedreigde de agenten met de dood. Daarop werd ook hij aangehouden en onder dwang meegenomen naar het bureau.