Rare overtredingen: Racen in de binnenstad en plassen v/a dakMayweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2020 | Gewijzigd op: 28-04-2020

In het eerste bericht van 27 april stond  dat de studenten plasten vanaf het dak van een woning aan het Julianaplein. Er kwam een correctie binnen van een van de bewoners aan het Julianaplein dat de politie dit verkeerd heeft doorgegeven. Het was namelijk een studentenhuis aan de Mayweg..

Van de berichten op twitter van wijkagent Marc de Wit verneem je echt wat er  -in zo'n bijzonder 'stille tijd- aan verveling /overtredingen in de binnenstad gebeurt. Zondagmiddag 26 april 2020 kwam hij tussen beide op het Julianaplein, waar hij toen enkele  jongelui aansprak, vier hoog boven hem, die  onder luide muziek de aandacht trokken en een buurman aanleiding gaven de politie te bellen. Het puberale gedrag uitte zich ook doordat de 'heren' al plassend te keer gingen en hun middelvinger op staken toen een passant er wat van zei. 
De agent heeft de jongens  vermaand. De buurman wilde niet dat voor dit aso-gedrag een verbaal zou worden uitgereikt.

Op de terugweg naar het centrum zag wijkagent De Wit twee racende auto's voorbij rijden. Eén hardrijder wist hij staande te houden en de chauffeur een proces-verbaal te geven. Diens auto werd aan de kant gezet. Van  de andere hardrijder werd het  kenteken van de auto genoteerd.
De Wit schrijft over 'Racewagens die vlammend, met meer dan 100 km/uur door de straat reden'.

De politie was maandagmorgen 27 april 2020 nog met onderzoek bezig van een schietincident in de Admiraliteitslaan. dat zondagavond  rond 20.00 uur plaats zou hebben gehad. Agenten zijn de buurt in gegaan om eventuele getuigen te kunnen spreken.
Vanmorgen 27 april 2020 maakte een woordvoerder bekend dat een van de partijen zich zelf in zijn voet had geschoten. Dat bleek niet zo ernstig dat hij zelf naar het ziekenhuis is kunnen gaan. 

Klacht over fout parkeerders in centrum
Ook staat nog bij de wijkagent te lezen dat in de straten, aanhakend aan de Markt en Parade, vaak fout geparkeerd wordt.