Burenruzie in Orthen: Celstraffen deels omgezet in taakstraffen

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2021 | Gewijzigd op: 03-11-2021

De rechter heeft vandaag, woensdag 3 november 2021, deels de celstraffen tegen de Bossche Marina van E, [50], haar neef Frankie van E. [23] en Jody van de C. [27]. omgezet in taakstraffen. Dat deed hij naar aanleiding van de burenruzie in oud Orthen [Rijksweg] van 13 juni vorig jaar. [zie hieronder] .
De twee, resp. 23 en 27 jaar, kregen 150 uur taakstraf en ook een schadevergoeding van € 750 opgelegd. De 27-jarige Jody van de C. kreeg daarnaast 14 dagen celstraf waarvan 11 dagen voorwaardelijk.  De 50- jarige Marina van E.  kreeg een taakstraf van 60 uur waarvan 20 uur voorwaardelijk. Vopr het slaan met een riek op de voordeur van de buren is haar een schadevergoeding van € 3.000 opgelegd.


Bericht van 20 oktober 2012 Cel-en werkstraffen opgelegd tegen drie betrokkenen  bij burenruzie Oude Orthen van 13 juni 2020.

Woensdag 20 oktober 2021 was er een zitting over de burenruzie in oud Orthen op 13 juni vorig jaar. Tegen drie van de zes verdachten van die ruzie volgde daarbij een uitspraak: de Bossche Marina van E, [50], haar neef Frankie van E. [23] en Jody van de C. [27]. De andere drie verdachten, de 62-jarige Bosschenaar Robby M.  Peter van E. [52 jaar]  en Essaddik S. [25 jaar] werden enkele maanden na het incident [op 10 oktober 2020] veroordeeld tot een half jaar celstraf vanwege een dubbele poging tot zware mishandeling.* zie bericht hieronder
Hoewel de officier het geweld van Martin van E.  minder ernstig vond, zij zou met een riek tot vijf keer op de deur van de buren van haar zus hebben gebeukt, was hier geen sprake van zware mishandeling. Neef Frankie van E. was met zijn tante meegelopen en kreeg een stofzuiger op zich afgegooid. 'Die heb ik teruggegooid,' aldus de verdachte. Jody van C .had wat rake klappen uitgedeeld tegen de man die het getroffen huis uit kwam en daar stond te provoceren.
Tegen Martina van E. werd 40 uur werkstraf geëist en tegen neef Frankie werd, vanwege openlijk geweld op straat, een half jaar celstraf geëist. Jordy van C. hoorde, eveneens voor openlijk geweld,vijf maanden celstraf eisen. Uitspraak op 2 november 2021. 
Bron: Brabants Dagblad dd. 21 oktober 2021.

Bericht van 19 oktober 2020: Uitspraak over 12 maanden in burenruzie op oud Orthen
De drie verdachten mannen, een 62-jarige Bosschenaar Robby M. en Peter van E. [52 jaar]  en Essaddik S. [25 jaar]   in de zaak burenruzie in oud Orthen [Rijksweg], zijn vandaag, 10 oktober 2020, voor de Bossche rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden waarvan een half jaar voorwaardelijke gevangenis. De rechter oordeelde dat de mannen zich niet schuldig hebben gemaakt aan aan poging tot doodslag. Wel is sprake van een dubbele poging tot - in het openbaar gepleegde- zware mishandeling. Bron: Brabants Dagblad, dd.09102020.

 Bericht van 25 september 2020 Verdachten burenruzie in oud Orthen kans op € 10.000 boete
De betrokken bij de burenruzie in oud Orthen van 13 juni j.l.,  die gewapend met een riek,  steigerpijp en honkbalknuppel elkaar te lijf gingen,  worden beschuldigd van poging tot doodslag.  Het gaat om  een 62-jarige Bosschenaar Robby M. en Peter van E. [52 jaar]  en Essaddik S. [25 jaar] ook uit Den Bosch.
Dat bleek vrijdag 25 september in de rechtszaak die diende en waarvan het Brabants Dagblad vandaag 26 september 2020 verslag doet.
Het draaide bij die jaren lange ruzie onder meer om een onverwacht geplaatste schutting en om  de groepsverkrachting van vorig jaar die zich in een pand naast de autohandel  afspeelde. M. is de vader van de hoofdverdachte in de verkrachtingszaak. Er werden straffen geëist van vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk met daarnaast een schadevergoeding van duizenden euro's.
Daarover wordt  over twee weken vrijdag 9 oktober beslist .

Bericht van 1 juli 2020 Kans op € 10.000 boete voor degenen die betrokken waren bij de burenruzie in oud Orthen 
De gemeente gaat degenen, die betrokken waren bij de burenruzie in oud Orthen [zie hieronder]van maandag 15 juni j.l. en toch nog in dat gebied komen, beboeten met € 10.000 per overtreding. Dat gebiedsverbod  geldt voor de leden van de twee families die met elkaar op de vuist gingen. Het verbod is bedoeld om verdere overlast te voorkomen.

Bericht van maandagavond 15 juni 2020 Ook moeder van  een van de hoofdverdachten van de verkrachtingszaak van vorig jaar aangehouden

De politie heeft maandagavond  15 juni 2020 aan de rijksweg in oud Orthen ook nog de moeder [49 jaar] van een van de hoofdverdachten in de groepsverkrachtingszaak van vorig jaar  februari en april, ook in oud Orthen, aangehouden. De politie kwam met groot materieel en mankracht naar de locatie.
 
Bericht van maandagmiddag 15 juni 2020 Aan rijtje verdachten burenruzie ook twee verdachten toegevoegd van verkrachtingszaak van vorig jaar ook in oud Orthen [einde rijksweg] ..

Twee van de vastzittende  personen van de burenruzie van zaterdagavond 13 juni 2020 in Oud Orthen [einde rijksweg] zijn ook verdachten in de groepsverkrachtingszaak van december 2019. Ze zijn resp. opgepakt / heeft zich gemeld. Ze zitten nu vast vanwege openlijke geweldpleging. 
De jongste van de twee [26 en 21 jaar]  werd zaterdag 13 juni 2020 al snel aangehouden. De andere van 26 jaar meldde zich zondag 14 juni op het politiebureau. 

Die verkrachtingen speelden zich af in oud Orthen [einde rijksweg]  op 19 en 20 februari 2019 en op 22 april 2019.
Zie daarover bericht van o.a. 24 maart 2020.  Klik op: vijf verdachten van verkrachtingszaak zitten nog vast  

Bericht van 14 juni 2020: Jaren lange burenruzie eindigt in vechtpartij en vernieling
Geactualiseerd  van onderstaand bericht van zaterdag 13 juni 2020
Jarenlang burenconflict eindigt in vechtpartij en  vernieling

Na een gewelddadig  burenconflict van zaterdagavond 13 juni 2020 20.00 uur in oud Orthen zijn vijf aanhoudingen verricht .Dat volgde op een onderzoek dat de politie zaterdagavond startte. Tijdens die uit de hand gelopen ruzie werd een voordeur vernield en raakte iemand door de steek met een riek gewond.
De conclusie van de politie is dat  de ruzie is ontstaan na een langlopend conflict. Buurtbewoners zouden zijn belaagd door een aantal personen die met onder meer ijzeren staven en een riek naar de woning kwamen en de voordeur hadden vernield. Ook raakte de partner van de belaagde buurtbewoonster gewond, nadat hij met een riek werd geraakt. De man werd in het ziekenhuis behandeld hieraan en mocht daarna weer naar huis.

Arrestaties
De politie hield die zaterdagavond direct een 26-jarige Bosschenaar en een 48-jarige vrouw uit Den Bosch aan. Zondag 14 juni 2020 meldden zich nog drie mannen, waaronder een bewoner van de Orthen en twee Bosschenaren van 21 en 52 jaar. In totaal zitten nu vijf verdachten vast.
De politie onderzoekt  wat hun aandeel bij die ruzie is geweest.

Burenconflict in oud Orthen/ geen wapengekletter
Eén man is zaterdagavond 13 juni 2020 naar het ziekenhuis gebracht bij een conflict in oud Orthen tussen twee buren. De politie en GGD kwamen op een melding van een buurman af over een schietpartij, maar bij een aankomst bleek er niet eens geschoten te zijn.
De meldkamer had wel zes surveillancewagens, een traumaheli en drie ziekenwagen ingezet… Die konden bijna allen huiswaarts keren op een ziekenwagen na, die een gewonde man afvoerde. Ook bleek een ruit te zijn gesneuveld. Ook enkele politieagenten bleven op de locatie achter om de zaak te gaan onderzoeken. Daartoe werd de straat met rood-wit lint afgezet.

Terug naar boven