Overtreders van burenruzie Orthen kans op 10.000 boete

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2020 | Gewijzigd op: 01-07-2020
De gemeente gaat degenen, die betrokken waren bij de burenruzie in oud Orthen [zie hieronder]van maandag 15 juni j.l. en toch nog in dat gebied komen, beboeten met € 10.000 per overtreding. Dat gebiedsverbod  geldt voor de leden van de twee families die met elkaar op de vuist gingen. Het verbod is bedoeld om verdere overlast te voorkomen.

Bericht van maandagavond 15 juni 2020 Ook moeder van  een van de hoofdverdachten van de verkrachtingszaak van vorig jaar aangehouden

De politie heeff maandagavond  15 juni 2020 aan de rijksweg in oud Orthen ook nog de moeder [49 jaar] van een van de hoofdverdachten in de groepsverkrachtingdszaak van vorig jaar  februari en april, ook in oud Orthen, aangehouden. De politie kwam met groot materieel en mankracht naar de locatie.
 
Bericht van maandagmiddag 15 juni 2020 Aan rijtje verdachten burenruzie ook twee verdachten toegevoegd van verkrachtingszaak van vorig jaar ook in oud Orthen [einde rijksweg] ..

Twee van de vastzittende  personen van de burenruzie van zaterdagavond 13 juni 2020 in Oud Orthen [einde rijksweg] zijn ook verdachten in de groepsverkrachtingszaak van december 2019. Ze zijn resp. opgepakt / heeft zich gemeld. Ze zitten niu vast vanwege openlijke geweldpleging. 
De jongste van de twee [26 en 21 jaar]  werd zaterdag 13 juni 2020 al snel aangehouden. De andere van 26 jaar meldde zich zondag 14 juni op het politiebureau. 

Die verkrachtingen speelden zich af in oud Orthen [einde rijksweg]  op 19 en 20 februari 2019 en op 22 april 2019.
Zie daarover bericht van o.a. 24 maart 2020.  Klik op: vijf verdachten van verkrachtingszaak zitten nog vast  

Bericht van 14 juni 2020: Jaren lange burenruzie eindigt in vechtpartij en vernieling
Geactualiseerd  van onderstaand bericht van zaterdag 13 juni 2020
Jarenlang burenconflict eindigt in vechtpartij en  vernieling

Na een geweldadig  burenconflict van zaterdagavond 13 juni 2020 20.00 uur in oud Orthen zijn vijf aanhoudingen verricht .Dat volgde op een onderzoek dat de politie zaterdagavond startte. Tijdens die uit de hand gelopen ruzie werd een voordeur vernield en raakte iemand door de steek met een riek gewond.
De conclusie van de politie is dat  de ruzie is ontstaan na een langlopend conflict. Buurtbewoners zouden zijn belaagd door een aantal personen die met onder meer ijzeren staven en een riek naar de woning kwamen en de voordeur hadden vernield. Ook raakte de partner van de belaagde buurtbewoonster gewond, nadat hij met een riek werd geraakt. De man werd in het ziekenhuis behandeld hieraan en mocht daarna weer naar huis.

Arrestaties
De politie hield die zaterdagavond direct een 26-jarige Bosschenaar en een 48-jarige vrouw uit Den Bosch aan. Zondag 14 juni 2020 meldden zich nog drie mannen, waaronder een bewoner van de Orthen en twee Bosschenaren van 21 en 52 jaar. In totaal zitten nu vijf verdachten vast.
De politie onderzoekt  wat hun aandeel bij die ruzie is geweest.

Burenconflict in oud Orthen/ geen wapengekletter
Eén man is zaterdagavond 13 juni 2020 naar het ziekenhuis gebracht bij een conflict in oud Orthen tussen twee buren. De politie en GGD kwamen op een melding van een buurman af over een schietpartij, maar bij een aankomst bleek er niet eens geschoten te zijn.
De meldkamer had wel zes surveillancewagens, een traumaheli en drie ziekenwagen ingezet… Die konden bijna allen huiswaarts keren op een ziekenwagen na, die een gewonde man afvoerde. Ook bleek een ruit te zijn gesneuveld. Ook enkele politieagenten bleven op de locatie achter om de zaak te gaan onderzoeken. Daartoe werd de straat met rood-wit lint afgezet.

Terug naar boven