Man fietst van Bastion Oranje de stadsgracht in

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2020 | Gewijzigd op: 10-08-2020
..Tegen half twaalf zondagavond 9 augustus 2020  is een man, waarschijnlijk in beschonken toestand,* met zijn fiets vanaf  Bastion Oranje [circa acht meter hoog] de stadsgracht  ingereden.  Daar kwam hij gelukkig nog op de smalle oever terecht.   Drie politiewagens, de GGD,  een ladderwagen van de brandweer en een rescuewagen met reddingsboot kwamen met sirenes naar de locatie aangestormd.
Twee jongens in de buurt die we aanspraken, hadden op het bastion eerst wat herrie gehoord, hebben de man  zien staan twijfelen  en pas daarna met de fiets en al naar beneden zien rijden...
Na even bemoedigend te zijn toegesproken door een van de agenten is eerst de fiets en toen het 'slachtoffer' zelf door enkele brandweerlieden met een trap naar boven 'getakeld'.'Het Brabants Dagblad schrijft  [10-08-2020] dat het  'slachtoffer' niet gewond is geraakt en zelf op de trap naar boven is gekomen. 
De GGD heeft hem daar nagekeken. De fiets had door de klap alleen een krom wiel opgelopen.

*Of hier sprake was van een beschonken toestand, of van een depressief persoon of poging tot zelfmoord, zoals jaren geleden thv Bastion Vught met een depressieve immigrant plaats vond, moet na onderzoek nog blijken.