Inval Landelijke Recherche in woning aan de Weversplaats

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2020 | Gewijzigd op: 14-09-2020
Naar nu pas bekend is geworden heeft de Landelijke Recherche vorige week woensdag 9 september 2020 vroeg in de morgen een inval gedaan in een woning aan de Weversplaats*. De Bossche schroothandelaar S. was het mikpunt van dit onderzoek.

In een stille stoet van circa 6 personenwagens, nagenoeg  allen verschillend van merk, maar merendeels grijs, reed een stille stoet tegen 6.45 uur vanaf de Oude Hulst het grindplein, dat zich op het einde van de Weversplaarts bevindt, op en parkeerden daar voor een van de woningen, zij aan zij hun auto.
Daarop gingen de circa zes mannen en één vrouw, allen met een zwarte pet [met klep] op, naar een van de woningen, belde tot drie keer toe aan en klopten toen op de deur waarop die open ging.
De  Rerchercheurs zijn daar circa drie uur voor onderzoek in de administratie en in computers binnen geweest. 

De politie meldt, aldus de media, dat het gaat over drie jaar, waarin rond de € 10 miljoen werd rondgepompt via bankrekeningen van zowel de schroothandelaren als van  zgn. [ver-]kopers van metalen. Daarbij zijn vermoedelijk valse facturen gebruikt die aan de geldstromen een 'legale' herkomst gaven.
*Er werd bij dat onderzoek beslag gelegd op twee vuurwapens, € 50.000 aan contanten, de administratie en computers. Er zou nog niemand zijn aangehouden.
>>>Artikel gaat door onder de foto.
......
De Weversplaats.
foto © paul kriele, 14 september 2020.

*Die 14e september werden ook in Huizen, Steenwijkerland, Zandvoort, Maasdriel, Hoeksche Waard en Veere invallen in woningen en in de schroothandel in Zwijndrecht van de Bosschenaar,  invallen gedaan.