Na inspectie &afkeuringen van bomen, het kappen van bomen langs kanaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2021 | Gewijzigd op: 04-04-2021
Na het zich openbaren van zieke bomen langs de Zuid-Willemsvaart, die mank zijn bij de wortels, heeft de gemeente besloten zeven van de nader onderzochte 14 bomen alsnog deze in de maand april te kappen. Bij die inspectie werden ook een aantal oudere bomen nader onderzocht. Daarop zijn een tiental nogmaals visueel geïnspecteerd. Drie daarvan werden afgekeurd. Die worden ook binnenkort gerooid. Aldus een bericht van de gemeente, waarin ook staat dat'..  bomen met vergelijkbare eigenschappen elk jaar een intensievere controle zullen ondergaan'. 
Bomenrijen langs de Zuid-Willemsvaart. De gemeente controleert -mede na het omvallen van een boom bij een storm op 11 maart 2021- voortaan scherper op de staat van de -soms- oudere bomen langs het kanaal. foto © paul kriele, 24 augustus 2020.


Bericht van 11 maart 2021 Door storm  vallende boom op moeder met kinderwagen er baby erin.

....


De gemeente deelde  in de vooravond  in een extra bericht mee, dat er nog een vrouw bij het ongeval met de boom op het Hinthamereinde was betrokken. Maar zij kon op eigen kracht haar weg vervolgen. Maar de baby is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De moeder  heeft een fractuur aan haar onderbeen.
De boom werd nog onlangs..[ in december 2020] geïnspecteerd. Toen werd een zwam op de stam geconstateerd, Maar dat heeft toen niet tot afkeuring geleid.
Van de omgevallen boom was sprake van wortelrot. De gemeente gaat bomen langs de Zuid-Willemsvaart  en elders inspecteren op  vergelijkbare kenmerken vertonen. Dat kan leiden tot trekproeven en controle op wortelrot. 

Zicht op de locatie aan begin Hinthamereinde-kruispunt met Zuid-Willemsvaart. Moeder en de baby werden voordat ambulancebroeders hen hielpen, eerst nog de fietsenwinkel van Johan Koolen op Hinthamereinde 2  binnengedragen.  foto © maino remmers, 11 maart 2021.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Update van onderstaand bericht: Boom valt op moeder met baby in kinderwagen.
Op de kruising bij Sluis O, net over de brug van het Hinthamereinde, is een dikke boom met wortel en al door de storm neergekomen op een moeder met kinderwagen en daarin een baby van 1 jaar. De moeder raakte licht gewond [gebroken been] ,de baby ontkwam aan de neervallende boom. De vrouw werd door ambulancepersoneel geholpen en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De boom heeft  ook nog voor een flinke ravage gezorgd.  


Terug naar boven