Vlam in de pan bij Griek Tigi Korte Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2008 | Gewijzigd op: 07-09-2008
Bericht over sluiting: 6 september 2008
Restaurant Tigi in de Korte Putstraat moet sluiten. Er staat een achterstallige huur aan Heineken van 23.000 euro. Tigi werd op 1 juli 2008 door brand getroffen. De keuken op de eerste verdieping brandde nagenoeg uit en de benedenverdieping liep grote schade op.
In het aangrenzende restaurant Castillo, op de hoek Korte met Lange Putstraat viel de schade nogal mee.
De rechter bepaalde vrdijag 5 september 2008 dat de eigenaren de zaak moeten ontruimen en de sleutesl bij Heineken moeten inleveren.

bericht: brand op 1 juli 2008
Na een brand in de keuken van Grieks restaurant Tigi in de Korte Putstraat/Lange Putstraat, laaide rond 21.15 uur het vuur opnieuw op en moest de brandweer opnieuw uitrukken om de smeulende brandhaard te lijf te gaan. Volgens een woordvoerder is de oorzaak niet bekend. De officier van dienst stelt een onderzoek in.
De brandweer deed er anderhalf uur over om de brand in de bovenverdieping van Grieks restaurant Tigi, op de hoek Korte en Lange Putstraat te bedwingen.

foto's © paul kriele, 1 juli 2008.
Dinsdag 1 juli 2008, even na vieren, sloeg in de keuken van Grieks restaurant Tigi de vlam in de pan. In het trapgevelpandje in de Korte Putstraat brandde de bovenverdieping met daarin de keuken geheel uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer rukte met drie wagens uit. Het aangrenzende pand café De Gelaarsde Kat liep lichte rookschade op. Het historische pand De Klosbeugel in de Lange Putstraat, waarin voorheen de Javaanse Jongens was gevestigd, bleef gespaard.