Politie: onrustige en drukke nacht na Trix i/t Mix

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2008

Scooterongeval Graafsebaan
Zondagmiddag 6 juli 2008 verongelukte rond half 5 op de Graafsebaan even voorbij Het Wapen van Rosmalen een scooter. Een trauma-heli landde op de parkeerplaats van het restaurant ter assistentie. Onduidelijk is wat er precies gebeurde. Het politiepersbericht maakte geen melding van het ongeval. Waarschijnlijk is het slachtoffer, dat er volgens getuigen ernstig aan toe was, alsnog met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Politie meldt: onrustige en drukke nacht/ elf aanhoudingen.
Vannacht is een opstoot ontstaan tijdens Trix in the Mix het dans-en muziekfeest voor jongeren op de Parade.
Ook elders in de stad braken ruzies uit en werden personen mishandeld. Hoewel de politie met paarden de ruzies op de Parade in de kiem wist te smoren, werden toch nog elf personen gearresteerd, onder wie een 19-jarige jongen uit Vlijmen, een 20 jarige Bosschenaar en een 24-jarige man uit Kerkdriel, die of een agent mishandelde of de politie opzettelijk hinderden in hun werk. Bij het oproer raakte ook enkele agenten licht gewond.
In de Kerkstraat vonden ook nog eens ruzies plaats. Daar arresteerde de politie enkele raddraaiers, onder wie een 21-jarige vrouw, van wie eerder al haar 23-jarige agressieve vriend uit Udenhout was opgepakt. De Bossche belette met schoppen de politie in haar werk en beledigde hen onderweg naar het bureau.
Toen er nog meer verzet vanuit de burgers dreigde gebruikte de politie pepperspray.