Brandjes Fred.v Eedenstr -Fred. Hendriklaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-07-2008 | Gewijzigd op: 31-07-2008
Frederik Hendriklaan138, waar een zolder in brand vloog tijdens een verbouwing. Frederik van Eedenstraat [Gestelse Buurt] rechter zijde, waar een zolder door een hennepkwekerij in brand vloog.
foto's © paul kriele, 31 juli 2008.

Woensdagnacht rookten surveillerende agenten in de Frederik van Eedenstraat [Gestelse buurt] een brandlucht en zagen daarop rook uit het dak van een woning komen. De gealarmeerde brandweer wist de zolderbrand snel te blussen.
Daar stonden ruim 200 hennepplanten die geteeld werden met afgetapte stroom. Ook in de slaapkamer trof de politie 850 hennepstekjes aan. De bewoner –een 36-jarige Bosschenaar, kwam kort na de melding aanfietsen.en is ingesloten.

Een uur later –donderdagmorgen/ 01.00 – brandde de zolderverdieping van een woning aan de Frederik Hendriklaan [De Vliert] uit. Bij een verbouwing op de zolder had een nog brandende lamp, die te heet was geworden, een voorwerp in brand gestoken. De bewoners, die al naar bed waren, werden door de buren gealarmeerd. De hoofdbewoner probeerde eerst zelf nog de brand te blussen en raakte licht gewond.
De vliering brandde volledig uit en het aangrenzende huis ernaast liep -ook - rook- en waterschade op.