Dure scene studenten KW 1-College bij stadsgracht

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-08-2008 | Gewijzigd op: 29-08-2008
 
De studenten komen uit het water van de stadsgracht aan de Spinhuiswal en worden meteen al door de gearriveerde politie opgevangen en bevraagd. Ook de brandweer is intussen al met drie wagens bij Bastion Oranje aangekomen en kunnen rechtsomkeer maken
Foto links onder: de gegevens van de studenten worden genoteerd.
foto's © paul kriele, 28 augustus 2008/12.30 uur.
-------------------------
Vijf studenten, drie eerste  en 2 einde jaars, van de theateropleiding aan het Koning Willem1-College bedachten een scene nabij Bastion Oranje. Daar hoorde ook een te waterlating bij. Twee niets vermoedende vissers aan de overkant zagen een meisje in het water verdwijnen en belde 112. Daarop verschenen met loeiende sirenes een ambulance, drie brandweerwagens, waaronder een ladderwagen en een rubberboot en twee politiesurveillances. Intussen was de drenkeling al aan de overkant boven water gekomen.
Het meisje zwaaide met haar natte blouse naar de vissers om aan te geven dat alles goed zat...
Dat was de afloop van hun scene, maar toen was ook het decor gereed voor een nog actuelere scene die veel publiek trok.

Het voorval wordt een dure grap voor het KW 1-College. De politie noteerde de gegevens van de vijf teneinde een proces verbaal voor te bereiden. Maar de vraag is wie er voor dit voorval verantwoordelijkheid draagt. De vissers waren in ieder geval degenen die de politie belden, terwijl de studenten wellicht in overtreding waren.
Voor de kantoormensen uit de buurt, die toevallig net pauze hadden, was het een leuke afleiding..
De brandweer kwam overigens beslagen ten ijs.. , want drie dagen eerder was er nog een oefening-met-drenkeling aan de Zuidwal geweest.