'Koninklijk' voor politievoorlichter Bart van der Westen

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2007 | Gewijzigd op: 21-09-2011
Woensdagmiddag 3 oktober 2007 speldde burgemeester Rombouts in de Oranjegalerij van het stadhuis namens koningin Beatrix bij politievoorlichter Bart van der Westen [*1949] de versierselen op horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De ex-marinier Van der Westen is sedert de reorganisatie van het korps [1993] full-time voorlichter bij de politie. ‘Om bij alles betrokken te zijn’, dat was de drijfveer voor de keuze van die functie. Maar, zoals Rombouts sprak, liggen zijn verdiensten vanaf 1989 met name bij het Politie Mannenkoor, waar hij alle bestuurstaken en nog andere rollen [ coördinator, organisator concerten en pr-man] vervult. In die positie heeft de in Zevenbergen geboren Van der Westen het middel versterkt dat de band binnen het korps onderhoudt. Daardoor is ‘ons korps’ zoals de visitatiecommissie het in 2000 uitsprak, een leuk korps met een goede sfeer’, aldus Rombouts citaat. Rombouts betrok bij zijn felicitaties ook echtgenote Edith, zoon Remy en dochter Patricia.


-Hierboven: het gezelschap in de Oranjegalerij: de familie, onder wie de ouders van de decorandes [links] en middenin korpschef Erik Akerboom, daarnaast echtgenote Edith van der Westen en uiterst rechts collega Rob van Velsen.

-Rechts boven: Het opspelden van de koninklijke onderscheiding door burgemeester Rombouts. Op de achtergond dochter Patricia en Edith van der Westen.
-Rechts: Felicitaties van korpschef Erik Akerboom en -nauwelijks zichtbaar achterin- Peter Verschuur.

foto's  © paul kriele, 3 oktober 2007.  
 

De politievoorlichter neemt morgen afscheid van het korps.