Vier verdachten van twee overvallen gepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2008 | Gewijzigd op: 07-10-2008
De Bossche politie heeft met de arrestatie van een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden, een 26-jarige zwerver en een man en vrouw [21 jr] uit Den Bosch enkele overvallen opgelost.
De 22 jarige vrouw heeft met 2 mannen op 2 april dit jaar onder bedreiging van een vuurwapen de tabakszaak in de Lepelstraat overvallen. Dankzij een achtervolging van de winkelbediende, waarbij de vrouw een deel van de buit verloor, kon zij in de Kruisstraat worden gepakt. Het wapen had zij intussen weggegooid. De twee mededaders wisten te ontkomen.
In de auto op weg naar het bureau werd zij door de agenten herkend als de overvalster op het benzinestation aan de Gestelseweg [31 maart 2008]. Met een wapen wist zij geld van de pompbediende te ontfutselen.
De politie had haar op videobeelden herkend.

Als snel kwam de tweede verdachte in beeld, de 26-jarige zwerver, die door de politie van Midden- en West Brabant op 18 september langs de snelweg A58 [Moergestel] slapend in zijn auto werd aangetroffen.

Door zijn aanhouding werd de identiteit van de twee andere verdachten bekend, de twee van 21 jaar uit Den Bosch. Zij zijn dinsdagmiddag 30 september in hun woning aangehouden.

Uit hun bekentenissen blijkt dat zij vermoedelijk op 27 maart 2008 ’s avonds in het Zuiderpark geprobeerd hebben een fietsende vrouw onder bedreiging van een vuurwapen te overvallen. De politie kan van dit feit geen aangifte terug vinden en is dringend op zoek naar deze vrouw.