Drugsactie politie: 3 gezinnen Gestelse buurt vast

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2008 | Gewijzigd op: 09-10-2008

Gisterenavond zijn op de Guido Gezellelaan en de Verriesthof in de Gestelse buurt drie gezinnen opgepakt ivm de handel in drugs. De ouders handelden al maanden in drugs en/of kochten het. Zij betrokken daarbij ook hun kinderen. Vier van hen 13-21 jaar zijn ook vastgezet. In totaal gaat het om 24 personen.

Soms gebeurde de handel openlijk op straat. Er werd bij de actie, waarbij 70 agenten betrokken waren, op vijf adressen huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn naast drugs ook wapens en munitie in beslag genomen.

Tijdens de actie werd door een surveillance een man ivm zijn rijdrag op de Maastrichtseweg aangehouden, maar de verdachte vluchtte en rende weg in de richting van het Eikendonkplein toen de politie hem wilde aanspreken.
De handel in drugs [cocaïne en heroïne] bleek uit een buurtonderzoek naar de leefbaarheid in de wijk. In een vervolgactie verwacht de politie die man en nog meer verdachten te kunnen aanhouden.

De jongste verdachte, een kind van 13 jaar, is na verhoor vandaag in vrijheid gesteld. Er zitten nog 17 personen vast van hen worden er 9 vrijdag voorgeleid de anderen komen morgen of overmorgen vrij.