Gepensioneerde Brandmeester TheodeGroot groet engel-met-mobiel

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2012 | Gewijzigd op: 11-06-2012
Brandweerman bij de Bossche brandweer Theo de Groot gaat op zijn 58ste met pensioen. Dat gebeurt in september 2012, hoewel bij de brandweer je 55ste  als het pensioenjaar geldt. 
Theo kwam 35 jaar geleden bij de brandweer en begon er als brandwacht, zat jaren bij de preventie en sluit af met een periode als projectleider 'preparatie'. Dat betekent letterlijk voorbereidingen.
Bij zijn afscheid willen de collega's hem een soort draaiboek aanbieden waarop alle objecten en locaties voorkomen waarmee hij al die jaren te maken heeft gehad.

Brandwacht, later projectleider Theo de Groot, die bij zijn pensionering van de brandweercollega's een verfilmd  draaiboek krijgt van de plekken waar hij in zijn 35 dienstjaren ingezet is geweest.


foto's © paul kriele, 8 juni 2012.

Op een reguliere oefendag ging hij met  de Margirusladderwagen op stap en bezocht  met collega's Maikel Roovers, Dennis van den Bosch de Sint Jan, waar de brandweer regelmatig ingezet wordt. Op vrijdag 8 juni was het de beurt om opnames te maken van het engeltje met het mobieltje. De situaties werden op de film vastgelegd door Henk Dillen,die werkzaam is bij het Gemeenschappelijk Meld Centrum [GMC].