Lambermont: een vergeten Bossche bakkersnaam

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2008
De Vlaamse mevrouw Sprangers *1889- 19xx] kwam op 21-jarige leeftijd naar 's-Hertogenbosch en huwde Jos Lambermont. Hun zaak was gevestigd op het Emmaplein
Jos was de zoon van koekfabrikant Lambermont. [zie de namen hieronder]. 
Later verhuisde de zaak naar de Visstraat, het pand De Kat van 1558 waar tegenwoordig de luxe banketzaak van Den Otter is gevestigd. De bakkerij liep door tot in de Karrenstraat.

Chocoladebollen vertelt mevrouw Lambermont eens aan Jan Bouwmans, maakten we rond 1900 nog met creme de patissière. In de jaren twintig is pas de chocoladebol met slagroom in gebruik gekomen. Van die lekkernij verkochten we er wel eens 100.000 in één jaar. Dat is alleen maar nog meer geworden. 
In de stad spreken ze van sjekelade en erbuiten van Bossche bollen, aldus de in 1980 geïnterviewde mevrouw Lambermont.die in 1911 trouwde met Jos die inmiddels al de zaak van zijn vader had voortgezet.

Het adresboekje van 1897 meldt: J. J. Lambermont Visschstraat B61 koek-en banketbakker en
Jos. M. Lambermont Vuchterstraat H28 koek -en banketbakker en zelfs in de Hinthamerstraat zat op C52 A.N.L. Lambermont banketbakker.
Een nog ouder adresboekje van 1869 meldt sigarenfabriek op Vuchterstraat G6 van de gebroeders Lambermont..
en uit dat jaar ook op diezelfde Visstraat B61 de banketbakker Lambermont, terwijl er in de Karrenstraat B 356 een meester kleermaker A.J. Lambermont woonde ...