de Backer op de Parade

Bekend  en vermaard vanwege zijn Bossche koek- was de bakkerszaak, liever de koekzaak van Jan de Backer op  Parade 9.

Laatste artikelen binnen de categorie de Backer op de Parade:

Uitvaart -met vrome en speelse symbolieken-Gieljan de Backer

Uitvaart -met vrome en speelse symbolieken-Gieljan de Backer

Gepubliceerd op: 21-09-2012 | Gewijzigd op: 21-09-2012
Vrijdagmorgen 21 september 2012 vond een wel erg bijzondere uitvaart plaats rond de op 15 september 2012 op 61-jarige leeftijd overleden Gieljan de Backer, de man van de Bossche koek uit het recept en de winkel van vader Jan de Backer op Parade 5. De familie had gekozen voor een rouwstoet in een speciale bus waarin ook de baar met Gieljan meeging.
Lees meer
Gieljan de Backer  overleden

Gieljan de Backer overleden

Gepubliceerd op: 17-09-2012 | Gewijzigd op: 18-09-2012
Zaterdagmorgen 15 september 2012 is aan een complicatie met een donornier en de dialyseprocedure Gieljan de Backer op 61-jarig leeftijd in Veen overleden. Gieljan is de zoon van de Bossche koekbakker, Jan de Backer, op Parade 9, nu Café Cordes.
Lees meer
Lezers Bastion Oranje korting op Bosch’Kookboek

Lezers Bastion Oranje korting op Bosch’Kookboek

Gepubliceerd op: 07-09-2010 | Gewijzigd op: 10-09-2010
Op Bourgondisch 's-Hertogenbosch wordt zondagmiddag 12 september 2010 het nieuwste Bossche kookboek aan burgemeester Rombouts aangeboden. Koekhuys Jan de Backer stelt de lezers van Bastion Oranje in de gelegenheid het boek voor de intekenprijs van € 12,50 te bestellen.
Lees meer
Bossche Koekcampagne: kans op communicatieprijs

Bossche Koekcampagne: kans op communicatieprijs

Gepubliceerd op: 15-11-2009 | Gewijzigd op: 15-11-2009
'Twee eeuwen Bossche Koek' maakt kans op titel 'meest effectieve reclamecampagne van Midden- Brabant. De Communicatieprijs Midden Brabant, die ook een categorie 'creatief' voert, heeft de jubileumcampagne rond de Bossche koek van afgelopen zomer ingeschaald als campagne die het meest effect heeft opgeleverd. Die prijs is een initiatief van de Tilburgse Communicatieclub Bourgondië.
Lees meer
Bossche Koek met topsterren op tv

Bossche Koek met topsterren op tv

Gepubliceerd op: 30-07-2009 | Gewijzigd op: 31-07-2009
Chefkok Leon Mazairac heeft in 13 augustus 2009 in zijn programma 'Eet Smakelijk' ondermeer de topturners Yuri van Gelder en Suzanne Harmes te gast. Het drietal "het mysterie van de Bossche Koek" op te lossen. Waar komt de Bossche Koek vandaan en met welke ingrediënten wordt het bereid? De opnamen voor omroep 'Llink' zijn woensdag 29 juli 2009 bij Koekhuys Jan de Backer gemaakt. Yuri, Suzanne en Leon brachten eerst een bezoek aan slager Sjek Floor in Nijmegen en gingen aansluitend op bezoek bij de bakkers van Koekhuys Jan de Backer.
Lees meer
Burgemeester opent  expo 2 eeuwen Bossche koek

Burgemeester opent expo 2 eeuwen Bossche koek

Gepubliceerd op: 23-06-2009 | Gewijzigd op: 0
Op een expositie in de Bossche kelders in de Visstraat is Twee eeuwen Bossche Koek te zien. Gieljan en Sylvana de Backer hebben aan de hand van foto's, documenten en bakkerij-accessoires de expo ingericht, waar tot oktober 2009 zelfs het geheime Bossche koekrecept van grootvader De Backer in een vitrine hangt.
Lees meer
Verhaal rond Jan de Backer en de Bossche koek

Verhaal rond Jan de Backer en de Bossche koek

Gepubliceerd op: 26-11-2005 | Gewijzigd op: 0
Op de Horecava maakt de Bossche koek van het Koekhuys Jan de Backer kans op een nominatie. De ambachtelijke –versie voorverpakte - Bossche koek, dingt naar de Horecava Innovation Award 2006. Het ambacht van koekbakken door de familie De Backer gaat terug naar 1865. Vanaf die tijd zou een voorvader reeds de echte Bossche koek hebben gebakken. Adrianus de Backer heeft dat in 1915 op papier vastgelegd.
Lees meer
Bossche Koek - van De Backer - genomineerd

Bossche Koek - van De Backer - genomineerd

Gepubliceerd op: 26-11-2005 | Gewijzigd op: 0
Op de Horecava maakt de Bossche koek van het Koekhuys Jan de Backer kans op een nominatie. De ambachtelijke –versie voorverpakte - Bossche koek, dingt naar de Horecava Innovation Award 2006.
Lees meer