Gieljan de Backer overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2012 | Gewijzigd op: 18-09-2012
Zaterdagmorgen 15 september 2012 is aan een complicatie met een donor nier en de dialyse procedure Gieljan de Backer op 61-jarig leeftijd in Veen overleden. Gieljan is de zoon van de Bossche koekbakker, Jan de Backer, op Parade 9, nu Café Cordes.

Gieljan de Backer
*11 februari1951  † 15 septemebr 2012
Gieljan was van beroep een marketingmanager, en dat kwam in de afgelopen jaren wel tot uiting in de promotie van de Bossche koek via zijn bedrijf  Koekhuys Jan de Backer bv.

foto © paul kriele, 23 juni 2009.

Gieljan was van huis uit een pr- en marketingmanager, eerst bij Océ, later bij Schuitema en vervolgens het Zilverenkruis.
Rond1990 vestigde hij zich als zelfstandig mint marketingmanager en ging na een scheiding in1997 met Sylvana en de zonen Paul en Joost in Oisterwijk wonen, waar het echtpaar nog twee kinderen, Jules en Ruben, kreeg.
In 1997 verhuisde het gezin naar Veen, waar ze enthousiast  waren geworden over een prachtig jaren dertig huis, maar niet beseften dat het een nogal christelijke gemeente is. Vanuit die locatie zette Gieljan en Sylvana het Koekhuys Jan de Backer bv op die met allerlei pr-acties, zoals een expostie [in 2009 in de kelders van Den Otter] en via een zgn. oud koekrecept de Bossche koek promootte.

Gieljan heeft zijn heengaan en zijn afscheidsdienst helemaal zelf geregisseerd. Vrijdagmiddag,  tien uur voor zijn dood, hield Gieljan voor intieme kring nog een afscheidsborrel waar de levensgenieter een korte toespraak hield. 
In het puur christelijke Veen hangt vanaf zondagmorgen 16 september 2012 bij huize De Backer en hun vier zonen en Tessa de Oeteldonkse driekleur half stok. In de kist van Gieljan, gekleed in boerenkiel, ligt onafscheidelijk van hem 't engeltje van de Sint Jan en een Bossche koek. 

Naar Gieljans wens zal het vrijdag 21 september 2012 geen rouwdienst worden. Gieljans zonen zullen, voordat zij bij de Zoete Moeder nog een kaarsje opsteken, de blauwe rouwbus, die beplakt is met stikkers met 'De koek is op', nog even laten stoppen bij Café Cordes op Parade 9 [de oude bakkerswinkel van [groot-] vader Jan de Backer] en voor hem een pilsje meenemen naar het crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk, waar om 13.15 uur de afscheidsceremonie zal plaatsvinden.
Na afloop vindt er in de Azijnfabriek een samenzijn plaats om 'op het leven te proosten'.


Terug naar boven