Beleggende bakker Bruurmijn

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-1999
Markt 9, van oudsher een apotheek Kijn en daarna Alleman, maar in de jaren 80 werd het een cafetaria. Tegenwoordig is het een schoenenzaak.

foto © paul kriele,  31 juli 2008.
 

Bruurmijn belegt, geen broodjes maar in panden 18 augustus 1999.
Bakker Bruurmijn op Markt 9 gaat beleggen, niet in broodjes maar in panden. Boven de zaak laat hij twee etages verbouwen tot twee appartementen. Het perceel is aan de achterzijde toegankelijk via een steegje dat met een poortje uitkomt vooraan in de Ridderstraat, naast de delicatessenzaak Bartolucci.**
Bruurmijn bezit al panden op de Graafseweg, de andere voormalige brood-en banketzaak en op de Deutersestraat.
Het is al zeker twintig jaar geleden dat Bruurmijn zelf op de Markt begon met de broodjeszaak 'Frères Mon', een zinspeling op de naam 'Mon Frères'. 
**Noot: Bartolucci in de Ridderstraat is sedert 2001 omgedoopt in La Seduzione.

Peter van de Groenendaal, voormalig voorzitter van Wilhelmina, nam enige jaren geleden de bedrijfsleiding over van 'Frères Mon'. Eind 1999 had hij de smaak van zaken doen zo goed te pakken dat ie januari 2000 voor zichzelf begon in de Kerkstraat. Daar heeft hij op nummer 42 't Verschil *voortgezet als eetcafé. Het pand is van Forest Investment.
Op die plek was ijssalon Cassata gevestigd en heel vroeger de zuivelwinkel van de familie Van Vugt, de ouders van Ewald van Vugt. Groenendaal trof er tijdens de verbouwing een droogmaker aan voor spek. Die werd gesloopt maar een houten wc-deur heeft hij zichtbaar ingemetseld.

*Inmiddels was Het Verschil overgenomen door diens zoon en weer recent  heeft Peter van Groenendaal  van de familie Bosmans 't Pumpke overgenomen.