Drukte op Open dag HEINEKEN brouwerij

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2016 Zaterdag 28 mei 2016 hield de HEINEKEN-brouwerij haar deuren open -dit keer- voor 1500 enthousiaste belangstellenden. Zij  kregen een rondleiding door de brouwerij en maakten onder andere kennis met de nieuwste innovaties, tapten en proefden een perfect glas bier en kregen informatie over het brouwproces en de duurzaamheidsinitiatieven in en rondom de brouwerij.
 
foto's © henk van esch, 28 mei 2016.

De rondleiding leidde bezoekers langs de belangrijkste plekken van de brouwerij, waaronder de afdelingen Brouwen, Verpakken en Logistiek. Na de rondleiding door meer dan 100 HEINEKEN vrijwilligers, kon op de marktplaats kennisgemaakt worden met de diverse bieren die in Den Bosch worden gebrouwen. Ok was er een tapcursus en deelname aan een bierproeverij van verschillende innovaties.

Brouwerijdirecteur Pieter van der Meulen: 'De open dag biedt ons mogelijkheid om omwonenden kennis te laten maken met onze mooie brouwerij. Het overkoepelende thema van de open dag was innovatie. De Bossche HEINEKEN brouwerij is dé Innovatiebrouwerij bij uitstek. We brouwen hier maar liefst 57 verschillende biersoorten, die vanuit ‘s-Hertogenbosch naar 155 landen worden geëxporteerd.

Naast Heineken en Amstel pils brouwen we hier o.a. ook alle bekende Radler varianten, het nieuwe Heineken® H41, Desperados en Jillz. Wij zijn ongelooflijk trots om onze brouwerij aan zoveel enthousiaste bezoekers te mogen tonen!”