Paternoster:eerste Brand-Bockbier 2009/2010 getapt

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2009 | Gewijzigd op: 04-10-2009
In een stralend najaarszonnetje trok de Hofkapel der Amadeiro's de Kikvorschen over de Markt waar het eerst vaatje Bockbier  aan de herbergier van de Paternoster Bart Henkelman werd overhandigd. Het eerste Bockbier van het siezoen  2009/2010 werd zondagmiddag 4 oktober 2009 in café De Paternoster door wethouder Bert Pauli en de ambassadeur van de Brandbierbrouwerijen Cees Claasen in de Paternoster getapt.
Na enkele korte toespraken werd het bier door Cees Claasen van de Brand brouwerij gekeurd en 'voor 300 %' goed bevonden. 'Gooit de kraan maar open,' zei de bierkener bij uitstek, waarop de overige aanwezigen van dit verse Bockbier mee genoten.

Hierboven: Onder begeleiding van De Kikvorschen trokken de boeren Beekwilder van de Bockbierbrouwerij zondagmiddag 4 oktober 2009  naar de Markt. Daar werd in de Paternoster het vers gebrouwen Bockbier in een vat geladen op een ouderwetse bierwagen afgeleverd.
zie voor fragment van lied van Mari Blatter en Jo van Ham hieronder.
Hierboven: de Boeren Beekwillder van de Bockbierbrouwerij en De Kikvorschen, die het bier in een houten vat geladen op een originele bierkar, aanvoerden.
De bierwagen van Heineken werd door leden van het Technisch Ministerie van de Oeteldonksche Club gerestaureerd. De afronding en aanbieding van de bierkar gebeurde op 10-11-2000, zoals de inscriptie op het koperen plaatje op een van de dragers aangeeft.
Wethouder Bert Pauli van Economische Zaken.Financiën en Toerisme aan de tap bij Café De Paternoster om, na de ambassadeur van de Brand bierbrouwerij Cees Claasen, ook het eerste Bockbier te keuren.
foto's © paul kriele, 4 oktober 2009.

Wethouder Pauli haakte in zijn toespraak in op de Bossche eretitel: Hoofdstad van de Smaak 2010' 'Deze bierpresentatie   is een mooi voorbeeld voor andere ondernemers om straks in te haken op dat een jaar durend evenement,' aldus Pauli die verwees naar het initiatief van Repko van De Meierijsche Kar die deze middag een toepasselijke stoofmaaltijd serveert.

Mari Blatter en Jo van Ham zongen een op bier toepasselijk lied.

Da's genieten
Da's het leven
't is net of ge gaot zweven
maar schiet op, 't duurt maor even
In de  hemel is geen bier
Daarom drinken we het hier.


Terug naar boven