Bisschop Hurkmans test 1e BrandBockbier in café Paternoster

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2011 | Gewijzigd op: 03-10-2011
Bisschop Toon Hurkmans was vanmiddag- maandag 3 oktober 2011- door Heineken uitgenodigd om in Café De Paternoster op de Markt het eerste Bockbier, dat ze daar BranddubbelBock '11 noemen, te testen.
Het echtpaar Bert en Nicole Henkelman waren de gastheer/vrouw.
In een gezelschap van Bossche ondernemers uit de horeca en managers en vertegenwoordigers van  Heineken/Brand voltrok zich deze jaarlijkse ceremonie die de herfst inluidt.
Bockbier,  zo vertelde Heinenkendirecteur Marinus Dorst is een extra sterk bier om daarmee de winter door te kunnen komen.

Voorafgaand aan de ceremonie hadden bisschop Hurkmans en kapelaan Patrick Kuijs van de St. Jan een onderonsje met het echtpaar Bert en Nicole Henkelman van de Paternoster.  Bisschop Toon Hurkmans proeft als kenner, nou ja kenner: 'liever een  wijntje', het Bockbier.

foto's © paul kriele, 3 oktober 2011.

Voor de hartelijke  versnapering had collega Bart Repko van de Meierijsche Kar gezorgd..

Dat de bisschop  als gast dit najaarsbier mocht testen en na een eerste slok met een 'Prima Goed zo,' beantwoordde komt  doordat diens kapelaan Patrick Kuijs in zijn studietijd  op het seminarie als ober en barkeeper in de Paternoster  's avonds heeft bijverdiend.
Maar Kuijs heeft ook 4 jaar in de Efteling  en 1 jaar  in het Essopompstation aan deGraafseweg gewerkt. Gewoon als bijverdienste buiten de studie om. 'De studie verliep van maandag t/m vrijdag. Je was intern. Maar in het weekeind was je vrij,' vertelde de in 1975 in Groningen geboren Kuijs. Eerst zou ik naar de Bommelerwaard benoemd worden. Gelukkig ben ik op verzoek van de bisschop naar Den Bosch gehaald. Daar heb ik geen spijt van,' gaf Kuijs aan.
Ook Hurkmans had een anekdote dat hij- het kan wel 40 jaar geleden zijn- op de Gemertse kermis bier heb getapt, ook als bijverdienste..

Bert en Nicole ontvangen als aandenk van Marinus van Dorst [Heinekendirecteur] een bok op sokkel. 'Prima 't is goed, sprak Hurkmans.
foto's © paul krlele, 3 oktober 2011.

Woordje van Heinekendirecteur Marinus van Dorst:
Deze '' proeverij''  is bedoeld om te kijken of het Bockbier goed genoeg is. Dat is van de oogst die het laatst van het veld kwam. Eigenlijk is daar Erik Roelfsema verantwoordelijk voor [Van Dorst wijst naar hem om -ook als grap -daar de verantwoordelijkheid van het brouwproces te leggen..].  
'Maar op deze zomerse dag,' zei Van Dorst ook nog: 'Morgen begint de herfst. Dat plannen we zo en dan zal ook het bier zeker goed smaken.'

Terug naar boven