Verkoop Horecadistributiecentrum Heineken

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2008 | Gewijzigd op: 15-11-2008
Bij de verhuizingsaanpak van het logistiek centrum van Heineken aan de Rietveldenweg 37 staat het horecadistributiecentrum op de hoek Rietveldenweg/ Zandzuigerstraat te koop. Heineken is bezig dat terrein af te stoten. Dat kan pas na de realisatie van het 'Distributiecentrum Oss'. **

Door ASK uit Roosendaal [staalbouw en andere constructies] wordt het centrum voor H&B Logistics gerealiseerd. foto's © marc venrooij, 11 november 2008.

Op het voormalige Michelinterrein, aan de andere kant van de brouwerij, komt een nieuw logistiek centrum van 55.000 m². Dat terrein werd door Heineken in 2006 aangekocht. Realisatie betekent een concentratie van de diverse hallen en loodsen die nu aan de Rietveldenweg en de Zandzuigerstraat in gebruik zijn.
Hartog & Bikker Logistics [H&B Logistics] huurt die grond weer van Heineken en exploiteert op zijn beurt het Logistiek Centreum, dat voor het grootste door Heineken gebruikt gaat worden. Naast de Bossche brouwerij zijn er nog andere huurders van dat kaalslagterrein dat eerder eigendom was van Arriva.
Het vervoersbedrijf uit Heerenveen blijkt maar een kleiner deel dan aanvankelijk werd ingeschat, nodig te hebben voor een busstation met kantoren, garages, gas-benzinepompstation en technische diensten.


Het horecadistributiecentrum aan de Rietveldenweg/Zandzuigerstraat wordt door Heineken afgestoten.

foto © marc venrooij, 2 november 2008.

Woordvoerder van Heineken Brouwerij Den Bosch, Norbert Cappetti, verwacht dat het logistiek centrum eind 2009 klaar zal zijn.
**In Oss is met de horeca een volledig distributiecentrum ingericht. Hierbinnen zijn de voormalige horecavestigingen van Den Bosch, Helmond, Nijmegen en  Venlo ondergebracht.
Het kantoor en de brouwerij van Heineken op Rietveldenweg 37 blijven onaangeroerd.
Terug naar boven