Reeks kleine, paar grote branden in 2016

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2016 | Gewijzigd op: 19-12-2016
Meestal is de decembermaand de maand van de branden, maar over geheel  2016 hebben een paar grote en een reeks kleine branden geweod,  nog afgezien van tientallen autobranden.

Brand op zondagmorgen
25 september 2016 / 0.600 uur op Westwal 29-31
.

fotos © paul kriele/politie,  25 september  ]
en 8 oktober 2016'.

Uiteraard behoort de brand op de Westwal 29-31 tot een van de spraak makende branden van 2016. Zowel door de ophef die het heeft veroorzaakt vanwege de verspreiding van asbestdeeltjes als door de aanpak, waarover de politiek zich bekommerde.

Markt 42
Ook de brand [fornuis] in Brasserie Top op Markt 42 behoorde dit jaar tot de felle uitslaande branden in de stad.
Markt 42 Brasserie Top. Na de
brand  werd de zaak volledig gerenoveerd
.

foto © paul kriele, 6 april 2016.


Ploegweg
Aan de Ploegweg raakte op 5 november 2016 een verlaten schoenenloods in brand
De brand had niet alleen een behoorlijk omvang, maar de brandweer was bang dat het vuur zou overslaan naar omliggende panden.Vandaar dat er ruim 30 brandweerlieden werden ingezet afkomstig van de korpsen Rosmalen, Veghel en Den Bosch. Het vuur werd vanuit vier blusvoertuigen , twee ladderwagens en een watervoertuig bestreden. Om half twaalf had de brandweer het vuur meester.

Reeks woningbranden

Helftheuvelpassage
Het jaar begon op 12 januari 2016 met een brandje in een woning aan de Heftheuvelpassage.  Daar stond om 12.30 uur een appartement in brand. De bewoner raakte licht gewond. Er werd veel scade aangericht.

Kastanjestraat
Op zondagmorgen 6 maart 2016 rond 03.00 uur was er een brandmelding van een woning in de Kastanjestraat [Graafsewijk]. Lastig voor de brandweer was dat de straat opengebroken lag en de brandweerlieden al lopend met een brandslang de bandhaard moesten bereiken. De woning werd onbewoonbaar verklaard.

Woning volledig uitgebrand in de Kastanjestraat.

foto © 112vandaag, 6 maart 2016.

Jacob van Ruysdaelstraat
Ook een woningbrand gebeurde in de Jacob van Ruysdaelstraat, een zijstraat van
de Aartshertogenlaan,  in de nacht van 19 op 20 maart 2016.


Jacob van Ruysdaelstraat
.


foto © roland brouwer, 6 maart 2016.
 

Engelsedijk 2

Vooraan op de Engelsedijk in Orthen heeft in de nacht van 27 op 28 maart 2016 kort een brand gewoed in een vrijstaand woonhuis. Het begon als een schoorsteenbrand maar bereidde zich snel uit Doordat de brandweer snel met een twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse kwam kon de brand worden bedwongen.
Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. Maar er restte wel een groot gat in het dak..

Engelsedijk nr. 2.

Een schoorsteenbrand, waardoor de
bewoners met een gat in het dak bleven zitten.

Hertog Hendriksingel

Een brand in een appartement in de Hertog Hendriksingel op 25 april 2016 rond 04.00 uur was snel geblust, maar er ontstond wel veel rookontwikkeling.

Boschmeersingel
In het winkelcentrum op het einde van de  Boschmeersingel raakte  op 12 mei 2016 een woning in brand. Omwonenden hadden de brand gemeld . Er raakte niemand gewond, maar er was wel veel rook in de woning die door de brandweer geventileerd moest worden.


Boschmeersingel boven winkelcentrum.

foto © 112vandaag, 13 mei 2016

Parkeergarage Wolvenhoek
In de parkeergarag Wolvenhoek stond op 23 augustus 2016 een auto in brand. Dat autobrandje kon met brandblussers,  eerst door andere bezoekers en vervolgens - nagebluust - door de brandweer bedwongen worden.
Een parkeergarage in rook gehuld
door een in brand geraakte auto.

foto © paul kriele, 23 augustus 2016.

Rietvelden
Op vrijdagmiddag 5 augustus 2016 brak rond 16.00 uur brand uit op het bedrijfspark de Rietvelden.aan de Rieveldenkade. Rond dat verschrotingsbedrijf ontstond door het vuur  -tot in de wijde omgeving zichtbaar- veel rook. Maar de brand was spoedig geblust.

Claraklooster
Op 15 december 2016 raakte door een buitengesloten bewoonster van een van de woningen in het Claraklooster in de Clarastraat haar appartementje in brand. Er was een waxinelichtje 'ontploft'. Maar toen de bewoonster om hulp ging roepen  werd ze - toen de voordeur in het slot viel - buitengesloten
Er ontstond veel rook, maar de brandweer die met groot materieel ter plaatse verscheen, wist de brand snel te bedwingen. De bewoners van het klooster raakte door de calamiteit in  hun anders zo rustig verblijf, danig overstuur.

Brand in een van de woningen in klooster Clarastraat.

foto's © paul kriele, 15 december 2016. 
 
Terug naar boven