Smeulende brand café Gompie Torenstraat 12

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-05-2009 | Gewijzigd op: 10-05-2009
Vanavond -dinsdag 4 mei 2009 -om kwart over acht kreeg de brandweer de melding binnen van brand in café Gompie op Torenstraat 12a.

 
Onthutst doen de eigenaressen van o.a. Gompie op Torenstraat 12, Henny Forger-Adriaans verslag van de brand die om kwart over acht in café Gompie uitbrak.
Van vuur was wienig sprake, maar de gevolgen zijn ernstiger voor de omliggende panden.
Rechts: Noor van Mama's Eeterij.
foto's © paul kriele, 4 mei 2009.
--------------------------------------
Daar bleek bij aankomst van de ploeg met materieel en brandweerlieden, bestaande uit  twee motorspuitwagens en een ladderwagen, vuur te zitten tussen het plafond van de begane grond met de eerste etage. Volgens Henny Forger-Adriaans, die na een dagje inrichting op haar flat van het avondeten werd weggeroepen, moet er kortsluiting zijn ontstaan.
De smeulende brand heeft minstens gevolgen voor de aanpalende panden, zoals  De Saeck op nummer 14, de bovenwoningen van Manders en de vlaaienzaak op Hinthamerstraat 91 en het cafetaria van Noor Adriaans ook in de Hinthamerstraat 87 die allemaal rookschade lijden.
Door de brand was de Torenstraat volledig afgesloten, enkele tientallen omstanders sloegen rond half negen het tafereel gade.