Dankbrief aan behulpzame instanties na brand in flat Carolushof.

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-06-2021 | Gewijzigd op: 04-06-2021
De bewoners van de flat Carolushof, naast het pand Stadsarchief, brengen via een pamflet hun dank uit aan uiteenlopende instanties na de brand in de zondagnacht van  24 mei 2021.
Hotel Central [voor de opvang], de Gemeente, Romeo Sommers, Barten, de Oeteldonksche Club, Bouwbedrijf Moonen,Bouwbedrijf de Visser, Lian Duif, De Groot Electrotechniek.
 
Bericht van 24 mei 2021 Uitslaande brand in flat Carolushof
Correctie Het was niet de flat Bloemenkamp, maar die aan het Carolushof die grenst aan het Stadsarchief.renberiekbaar is via de Pastoor de Kroonstraat. Het is ook een verpleegstersflat maar dan van het voormalige Carolusziekenhuis.
De brand aan de Carolushof van zondag 23 mei 2021, die op de tweede etage ontstond en oversloeg naar de het appartement op de derde etage erboven.
foto's © henk van esch, 25 mei 2021.
................

Uitslaande brand in de flat  Carolushof : 35 bewoners geëvacueerd
Vannacht, 24 mei 2021, om kort vóór drie uur, was er groot alarm voor een uitslaande brand in de flat Carolushof. In de 60 appartementen zijn voornamelijk studenten  gehuisvest. De politie meldde met een megafoon dat allen hun huis moesten verlaten. Hulpdiensten ontfermden zich onder meer met dekens over de getroffen bewoners die zo uit bed kwamen.. De brand zou zijn ontstaan in een hoekflat op de tweede etage waarvan de bewoner niet thuis was. Vandaar uit sloeg het vuur oer naar de volgende derde etage beide appartementen zijn zwart geblakerd en de ramen kapot. Over heel de flat verspreidde zich de rook en brandlucht. Daardoor kon een deel van de bewoners niet weg komen en werden met een ladderwagen uit de flat gehaald. Een enkeling raakte licht gewond, een ander werd gesepareerd ivm opgelopen coronavirus.
Opmerkingen:
Merkwaardig dat de brand  zo heeft kunnen overslaan naa de derde etage en bewoners op boven liggende etages met een ladderwagen naar buiten werden geholpen.  Brabant Wonen heeft de de flat enkele maannden geleden  nog brandveiliger gemaakt. 
Hotel Central heeft na de brand aan de tijdelijk daklozen onderdak geboden en een zaal tot overleg ruimte  voor Brabant Wonen en de gemeente vrij gemaakt.*
24 bewoners kunnen voorlopig niet naar hun woning terugkeren.

Beschuldigingen tegen wooncorporatie
Brabant  Wonen spreekt de beschuldigingen tegen dat niet overal de rookmelders tegelijk afgaan. Een bewoner zegt: Het zijn indiviudele rookmelders. Onze maatregelen voorkwamen dat de brand  beperkt is gebleven. Het vuur is naar buiten uitgeslagen, aldus een woordvoerder. Dat klopt overigens ook. 
Woensdagmiddag 26 mei zullen 55 van de 60 woningen worden vrijgegeven. Het appartement waar de brand uitbrak en nog vier andere woningen kunnen nog niet bewoond worden.
Bron: Brabants Dagblad. dd. 25 en 26052021.

Terug naar boven