Drukke 3e kerstdag voor brandweer

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-12-2009 | Gewijzigd op: 28-12-2009
Op 3e kerstdag zondag 27 december 2009 kreeg de brandweer drie meldingen tegelijk binnen. Om 14.45 uur was er ‘een incident’ aan de Pieter Langendijksingel enom even over drieën.een gaslek aan de Berewouthof.
-En kort erop, om 15.45 uur, een binnenbrand in een autobedrijf aan de Afrikalaan. Daar was een gastoevoerleiding doorgebrand. Met twee hoge drukstralen konden de manschappen de kleine brand blussen. Boven de Herven hing alleen even wat rook.


-Vanuit een perceel op de Berewouthof was in de kazerne om 15.05 uur een melding van een gaslek binnengekomen. De kolossale ladderwagen, die was ingezet voor de gaslek op de Berewouthof moest via de Pieter Langendijksingel twee maal het drukke koopzondagverkeer op de traverse trotseren om speciaal materiaal op te halen.
-Bij Campina aan de Pieter Langendijksingel waren zwavelzuur en chloor met elkaar in aanraking gekomen, waardoor er een chemische reactie was ontstaan. Enkele van de tien aanwezige werknemers moesten door chloordampen kort in het ziekenhuis worden behandeld.

Gasdampen kwamen bij Campina vrij door kontakt tussen chloor en zwavelzuur. Brand op de Herven bij een autobedrijf door oververhitte gasleiding.
foto © studio anjo, 27 december 2009.

De brandweer heeft bij de melkfabriek met een waterkanon de verspreiding van gassen neergeslagen. In de productieruimte was de concentratie gassen intussen te hoog geworden waardoor - na overleg met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen - daar extra moest worden geventileerd.
Na drie uur inet kon de brandweer het perceel weer aan de productie vrijgeven.