Branden bij Oosterhof en in Keuken Coquille

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2010 | Gewijzigd op: 17-04-2010
Vrijdag namiddag16 april 2010  brak er brand uit in de keuken van Coquille, zijde Pensmarkt, waar op de bovenverdieping de vlam in de pan sloeg.

foto © paul kriele, 17 april 2010.

Vrijdagmiddag 16 april 2010 raakte  rond 13.30 uur het dak van verpleeghuis Oosterhof in brand. Dat kwam doordat er werkzaamheden plaatsvonden op het dak. Daarbij vloog een ketel met bitumen in de fik.
De brandweer was snel ter plaatse en de politie begeleidde met het personeel de ontruiming van het tehuis aan de Eemweg op Oost.  Binnen een uur had de brandweer de brand onder controle en konden de 130 bewoners terugkeren naar hun kamers. Niemand raakte bij het incident gewond. 
In de aula wachtte hen een traktatie om van de schrik te bekomen.

Later die middag is brand ontstaan in restaurant Coquille op de Markt. Oorzaak was 'een vlam in de pan'. Het personeel was beneden vóór de avondronde van nieuwe gasten gaan eten, maar een van hen had in de keuken op de tweede etage het gas laten aan staan. De schade bleef beperkt in de keuken, maar die was wel voor een avond uitgeschakeld. Coquille kon vrjidag even geen gasten ontvangen.