Chr.Huygensweg: Politie vermoedt brandstichting

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-04-2010 | Gewijzigd op: 04-05-2010
 

Op de ChristiaanHuygensweg werden het cafetaria -min of meer- maar de Turkse telefoonwinkel, waar de brand werd gesticht, de Thuiszorgcentrale en de ernaast gelegen supermarkt Sunay ernstig beschadigd. Ook  een enkel er boven gelegen appartement liep rookschade op.

foto © paul kriele, 4 mei 2010.
De politie vermoedt brandstichting* bij de brand vanmorgen vroeg  27 april 2010 om half vier in deinkelgalerij aan de Chr. Huygensweg. Daar is een telefoonwinkel uitgebrand en hebben twee naburige winkels, zoals  de DIVA kapsalon en de shoarmazaak ernstig schade opgelopen. Twaalf huishoudens van woningen boven de winkels moesten worden geëvacueerd. De appartementen  hadden flinke rookschade. 

*Bericht  29 april 2010
 De politie heeft donderdagmorgen een 20-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn ouderlijk huis. Hij wordt verdacht van brandstichting op dinsdagmorgen 27 april in een telefoonwinkel aan de Christiaan Huygensweg.  

Politiebericht van hedenmiddag 27 april 2010
Vanmorgen dinsdagochtend 27 april 2010 zijn de bewoners van 12 appartementen aan de Christiaan Huygensweg geëvacueerd. Bij een telefoonwinkel onder het appartementencomplex was kort daarvoor brand ontstaan. Om 03.15 uur kwam de melding binnen bij het Gemeenschappelijk Meldcentrum. 
De hulpdiensten rukten direct uit. Bij het pand gekomen sloegen de vlammen uit de winkel. De bewoners uit de 12 appartementen die recht boven de winkel liggen werden direct geëvacueerd. Vervolgens werden de overige bewoners van het appartementencomplex gealarmeerd en hebben ze allemaal het pand verlaten.
Vlak voor 4 uur  werd het sein brand meester gegeven. Er raakte niemand gewond en alle bewoners konden om even over vijven  terug naar huis.
Verschillende getuigen hadden glasgerinkel gehoord en zagen daarop rook uit  het pand komen. Sommigen verklaarden dat ze iemand bij het pand hebben gezien toen de brand uitbrak.