Oorzaak brand in Bazar Nador Orthenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2005 De oorzaak van de brand gisterenavond in de Bazar Nador op Orthenstraat 272 is nog niet bekend. De politie is vanmorgen met een grootscheeps buurtonderzoek begonnen. Vroeg al werd de straat afgezet., later alleen de nabijheid van het zwartgeblakerde pand. Ook is een politieheli boven het gebied waargenomen, maar dat kan toevallig zijn als er tegelijk ook een milieu-inspectie plsatsvindt, aldus woordvoerder Ivo Oosterbaan. Intussen hebben ook de buren en de huurster van de etage boven de bazar een verklaring afgelegd. 

-Hierboven: De dag na de brand op Orthenstraat 272 is de situatie dinsdagmorgen 22 november 2005 om 8.15 uur.
-De foto's  rechts tonen de situatie dinsdag om 11.45 uur, kort nadat de politie met een buurtonderzoek is gestart.
De panden vlnr. de nummers 268/370 ofwel restaurant Prince of India, het middelste door brand getroffen pand ofwel Bazar Nador op 272 en het rechter pand op nummer 276, dat staat achter de tijdelijk geplaatste verblijfscontainer. Daar woont de Brabants Dagblad fotograaf Marc Bolsius
.

foto's © paul kriele, 22 november 2005.

Brand in Orthenstraat bericht dd. 21 november 2005
Vanaf 17.30 uur heeft er vandaag 21 november 2005 brand gewoed in de Bazar Nador in de Orthenstraat in . Die winkel op nummer 276 ligt naast het Indiaas restaurant aan de ene kant en fotograaf Marc Bolsius aan de andere kant. Een hoogwerker, ladderwagen en twee spuitwagens waren nodig om de brand, waarbij de begane grond geheel uitbrandde te bestrijden. Er raakten geen personen gewond maar de eigenaar verkeerde wel in shock. De drie panden liepen aanzienlijke water- en roetschade op. Om 20.00 uur was de brand nog niet meester.