Uitslaande brand bij stomerij Palthe op Vughterstraat 43

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2005 | Gewijzigd op: 01-07-2015
Rond 20.30 uur is in de Vughterstraat brand uitgebroken De haard was in het pand van Palthe. Mogelijk is oververhitting in de stomerij de oorzaak.

Door de omvang van de brand moesten bewoners van aanpalende huizen zo lang de straat op. Ook in de Postelstraat zijn woningen waarvan de Postelflat ontruimd. Momenteel - 22.30 uur -is de brand, die met grote rookpluimen gepaard ging onder controle. De brandweer zette enkele wagens waaronder een hoogwerker in. Ook de GGD was stand-bye, maar hoefde niet op te treden. De politie die massaal aanwezig was, heeft direct de straten rond het pand afgezet.

-Boven: De afzetting door de politie in de Postelstraat ter hoogte van de kapsalon en rechts het moment waarop de brandweer bijna de deuren wilde inslaan van het vertaalbureau De Keulenaar.De sleutelbos voorkwam dat net op tijd .
-Rechts boven: ..  de Postelstaat, waar op de deuren van de Postelflat werd gebonkt om de bewoners te waarschuwen.
-Rechts: De situatie rond de stomerij van Palthe waar de brand is ontstaan.


foto's © lei lennaerts, 19 januari 2005

 

Relaas van de brand
De officier van dienst mevrouw Harriet Tomassen spreekt over een gecompliceerde situatie omdat de panden van de Vughterstraat doorlopen naar de Postelstraat Van de brandhaard op nummer 43 sloeg de brand over naar de er naastgelegen zaak Cartoon Classics op nummer 41. Zowel in de Vughterstraat als in de Postelstraat zijn op verzoek van de brandweer circa 25 bewoners hun huizen uitgekomen. 
Tomassen denkt dat de oorzaak van de brand is gelegen in een kapotte machine in de stomerij, mogelijk door kortsluiting. Van de brandweer, die inclusief de leiding 15 man inzette, is een brandwacht aan zijn hand lichtgewond geraakt. Om half elf was de brand onder controle en om circa half twaalf keerden de ploegen terug naar de kazerne.